Medic concediat pentru BLASFEMIE. La ce gest a recurs
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un medic israelian a fost concediat pentru că a recurs la un gest de blasfemie față de icoanele cu Iisus. Iată ce a făcut.

Un medic israelian a fost surprins de camerele de supraveghere scuipând pe icoanele cu Iisus, în timp ce era în misiune la un bloc pentru a efectua un test COVID-19. Medicul a fost văzut îndepărtând combinezonul de protecție înainte de a scuipa trei icoane aflate în holul clădirii din Jaffa.

Când a fost întrebat de ce a recurs la acest gest, medicul a susținut că imaginea era o formă de idolatrie interzisă de Biblia ebraică. Serviciul de ambulanță israelian a declarat că „a condamnat cu tărie” acțiunile sale. Totodată, reprezentanții Magen David Adom (MDA), au spus că e „nedemn să reprezinte organizația” și îl vor demite. Incidentul a avut loc duminică, când medicul a mers în locul cu pricina pentru a efectua teste COVID-19. Imaginile de pe camera de supraveghere arată cum medicul își scoate masca și salopeta iar apoi se întoarce și scuipă de trei ori pe icoanele cu Mântuitorul.

Israelul a cunoscut una dintre cele mai ridicate rate de infecții cu coronavirus din lume și se chinuie să iasă din cel de-al doilea val al pandemiei, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel