Medic bănuit că 'vaccina la chiuvetă', reținut pentru 24 de ore
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Medic bănuit că 'vaccina la chiuvetă', reținut pentru 24 de ore  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Medic bănuit că 'vaccina la chiuvetă', reținut pentru 24 de ore / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un medic din județul Mehedinți, bănuit că falsifica certificate de vaccinare, a fost reținut pentru 24 de ore.

Medicul din Mehedinți bănuit de polițiștii timișoreni că ar fi întocmit mai multe certificate false de vaccinare a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul, medic de familie în Baia de Aramă, urmează să fie prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Medicul, un tânăr de 35 de ani, are cabinetul în Baia de Aramă, județul Mehedinți. A fost adus la Timișoara, miercuri, la audieri, împreună cu asistentele, iar la finalul acestora a fost reținut pentru 24 de ore. Tot la audieri a ajuns și un bărbat din Timiș, de la Giarmata Vii, originar tot din Baia de Aramă, Mehedinți. Acesta este bănuit că i-ar fi procurat clienți medicului care vaccina „la chiuvetă”.

Medicul de familie urmează să fie prezentat magistraților timișoreni, joi, cu propunere de arestare preventivă.

„În urma perchezițiilor a fost reținut un bărbat în vârstă de 35 de ani. Urmează să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive”, transmit polițiștii timișeni, scrie Tion.

Polițiștii au descins în mai multe județe

Vă reamintim, miercuri, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș au descins la șase adrese din Timiș, Mehedinți și Gorj. Oamenii legii vizau o rețea care facilita obținerea de certificate Covid-19 fără ca cei care le obțineau să fie vaccinați.

Problema vaccinărilor „la chiuvetă” a fost semnalată de medicul Cristian Oancea, directorul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, la finalul lui august. Acesta explica la momentul respectiv că la spital au ajuns pacienți vaccinați care prezentau forme grave de infectare cu Covid-19. Medicii aveau atunci bănuieli că pacienții au obținut certificatele fără a fi vaccinați (citește AICI).

Există grupuri de Facebook care vând certificate verzi COVID, reclamă medicul Vasi Rădulescu

Medicul Vasi Rădulescu reclamă faptul că există grupuri de Facebook care vând certificate verzi COVID false.

"Există niște grupuri pe Facebook care vând certificate Covid. Mi se pare absolut incredibil să-ți faci business din așa ceva. Vă anunț că Poliția Română a primit deja informațiile și va acționa repede. Și cum vă puteți lua un certificat, știind că aveți o hârtie și ZERO protecție în fața bolii? Câtă inconștiență e asta? Idem cu cei vaccinați la chiuvetă, bașca figurând și vaccinați în sistem! Dacă vedeți moarte pe lângă voi și vreți vaccin, cum procedați? Vă autodenunțați? Avem nevoie de responsabilitate, respectarea regulilor, încrederea în știință. Altfel suntem pe o pistă imorală, ilegală, cu riscuri multiple.", a scris Vasi Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel