Măsuri suplimentare pentru evitarea aglomerației în Aeroportul Otopeni
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: CNAB
Foto: CNAB
Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București iau noi măsuri pentru a evita aglomerația din terminale.

În prezent, în vederea informării publicului asupra pericolului generat de Coronavirus și asigurării unei distanțe suficiente, de minimum 2 metri, între pasageri care tranzitează Aeroportul Internațional Henri Coandă, au fost amplasate în întreg terminalul – în special în zonele unde se așteaptă pentru diversele formalități – diferite mijloace de informare.

Ce măsuri s-au luat până acum 

Acestea sunt: afișe, marcaje cu text lipite pe pardoseală, clipuri video difuzate pe monitoare dedicate. Totodată, se transmit constant informații pe sistemul de sonorizare, iar personalul aeroportuar comunică pasagerilor necesitatea păstrării distanței.

Având în vedere faptul că, recent, declarația pe proprie răspundere a tuturor pasagerilor care sosesc în țară trebuie verificată și avizată, sub semnătură, de personalul DSP, durata pentru controlul documentelor în zona frontierei a crescut substanțial.

Măsuri suplimentare

În aceste condiții, începând de astăzi, în aeroport au fost dispuse măsuri suplimentare, după cum urmează:

- În cazul sosirii a două curse simultan, vor fi utilizate două fluxuri de control diferite.

- În cazul suprapunerii a mai mult de două curse la sosiri, pasagerii celei de-a treia curse (și ai următoarelor) vor aștepta în avion eliberarea unui flux de control.

- Pe culoarul de sosiri, vor fi amplasate benzi de delimitare a liniilor de așteptare și va fi suplimentat personalul aeroportuar din zonă.

- În urma discuțiilor cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în aceeași zonă vor acționa și polițiști de frontieră.

- Se va crește frecvența de difuzare a anunțurilor audio.

”Facem, totodată, apel la pasageri să respecte semnificația marcajelor și indicațiile transmise atât prin sistemul de sonorizare, cât și direct de către personalul aflat în zonă”, se arată într-un comunicat de presă al CNAB. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel