Măsuri luate de PNL. Oana Florea: Iad TOTAL! Ne îndreptăm spre cel mai negru decembrie
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
România se îndreaptă spre cea mai neagră lună decembrie, în opinia Oanei Florea. 

Iată ce a transmis Oana Florea:

„Restricțiile anunțate recent de PNL nu reprezintă o dovadă a interesului lor activ pentru a proteja românii și nici măcar un rezultat al fricii față de colapsul iminent al sistemului medical. Sigur că există măsuri și restricții necesare de luat în starea actuală a țării noastre doar că liberalii nu le iau de dragul statului sau al cetățenilor, ci din dorința de a amâna dezastrul în așa fel încât să-și poată organiza prețioasele alegeri parlamentare. Apoi, vor renunța la aceste jocuri de-a restricțiile pentru a impune toată suita de măsuri necesare controlului pandemic. Numai că, la o asemenea rată de creștere a infectărilor și deceselor, există o șansă reală ca după alegeri să fie mult prea târziu. Măsura purtării obligatorie a măștii în spații deschise reprezintă singurul demers cu adevărat necesar în contextul pandemiei.

Restul restricțiilor sunt un amalgam de discriminare și penibil absolut. Fără prea multe comentarii suplimentare, așa putem citi decizia de a închide piețele fără a închide supermarket-urile, sau de a închide școlile publice, lăsându-le deschise pe cele private. Nu există dubii în faptul că liberalii sunt conștienți atât de discriminările pe care le operează, cât și de inutilitatea relativă a unor măsuri. Însă nu pot apăsa butonul restricțiilor până la capăt fără a instaura stare de urgență, ceea ce ar echivala cu amânarea parlamentarelor.

Așa că Orban se mulțumește cu aceste restricții cu jumătate de normă care vor da rezultate cel mult slabe. 


Strategia de a amâna răul suprem până după alegeri pentru ca mai apoi să fie dezlănțuit un iad total nu ține doar de situația pandemiei. Liberalii fac la fel în domeniul economiei. Vocea mieroasă a lui Orban, dublată de refrenul surd al unor pensii întrucâtva mărite de Violeta Alexandru (cu cât este legal, dar asta este altă discuție) ascund măriri de taxe și impozite bine îndesate într-un buget ascuns de liberali prin sertare. El cuprinde, de asemenea, disponibilizări în masă și suficiente date care să confirme că statul se află în criză economică deplină, ceea ce, inevitabil, va duce la scăderea veniturilor tuturor românilor

Peste toate aceste lucruri, liberalii aștern un văl al ignoranței depline prin omisiune. În siajul acestui ascunziș, orice măsuri clare pentru protejarea românilor în fața pandemiei și a crizei economice sunt total blocate. Cu dictonul după noi potopul, liberalii fug spre alegeri, convinși fiind că românii nu vor ști ce se întâmplă. Vor să le ofere nu un guvern al prosperității, ci o politică a faptului împlinit care să ridice din umeri la decese și la înrăutățirea sistematică a economiei. 

Doar că românii văd deja prin crăpăturile acestei teorii greșite.

Ei nu speră, asemeni liberalilor, la un platou timid de îmbolnăviri, ci se pregătesc să ridice năframa ignoranței și să sancționeze partidul lui Orban pentru decizia sa criminală de a permite morților de pandemie să se adune. Pe măsură ce ne îndreptăm spre cel mai negru decembrie, în materie de decese nevinovate, de după Revoluție, singura speranță rămâne că, fie și pe 6 decembrie, românii își vor folosi votul pentru a-i sancționa pe liberali și pentru a aduce pe cineva cu adevărat capabil la guvernare.

Doar așa va ieși România din criza adâncă în care liberalii au băgat-o prin cârpeli și minciuni zilnice”, a conchis Oana Florea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel