Măsuri de ”relaxare” în Europa. Marea Britanie spune că ”nu este momentul acum”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
În timp ce mai multe țări din Europa încep să relaxeze măsurile de distanțare socială, autoritățile din Marea Britanie nu au în vedere acest aspect și spun că ”acum nu este momentul”. 

Nu este momentul acum pentru relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, a declarat luni ministrul britanic pentru Sănătate, Edward Argar, scrie CNN. 

”Vom fi conduși de știință în acest sens. În acest moment, știința nu spune că suntem pregătiți să ridicăm restricțiile care au fost puse pentru populație”, a spus Argar pentru Sky News.

Argar a spus că națiunea a făcut ”progrese uriașe ... dar încă nu suntem acolo”. El a adăugat că restricțiile de blocare în Regatul Unit funcționează și că „acum nu este momentul să renunțăm".

Măsuri de relaxare în Europa 

Multe țări din Europa, inclusiv Elveția și Italia, încep să relaxeze unele dintre regulile care au fost introduse pentru a stopa răspândirea virusului. De asemenea, și România va relaxa restricțiile de deplasare după data de 15 mai. 

Marea Britanie a raportat cel puțin 154.037 de cazuri de coronavirus și 20.795 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel