Data actualizării:
Data publicării:

Mașină surprinsă de viitură într-o comună din Cluj. Șoferul și pasagerii s-au autoevacuat - VIDEO

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: ISU Alba
Foto: ISU Alba
Intervenții în forță ale salvatorilor în urma fenomenelelor meteo extreme înregistrate în județul Cluj.

Ca urmare a fenomenelor meteo și hidrologice ce s-au manifestat în cursul zilei de astăzi, au fost înregistrate două solicitări pentru intervenția echipelor specializate din cadrul ISU Cluj, ca urmare a surprinderii de viituri a unui autoturism, ce se deplasa pe un drum secundar, și a unei persoane aflate în locuința proprie, a anunțat ISU Cluj. 

Ambele solicitări au venit din localitatea Ocolișel, comuna Iara, iar salvatorii au ajuns deja la persoana care a fost surprinsă de viitură în autoturism. Apele și aluviunile începuseră să se retragă, iar persoane a reușit să se auto-evacueze din autoturism, înainte se sosirea pompierilor și i-a asigurat că se află în afara oricărui pericol.

Echipajul s-a deplasat ulterior către locația indicată de cel de-al doilea solicitant, iar în zonă au fost dislocate, suplimentar, un autocamion cu o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei, o autospecială pentru muncă operativă cu tracțiune integrală și o barcă de salvare.

Cod Roșu de furtuni în județul Cluj

Administrația Națională de Meteorologie a emis COD ROȘU pentru județul Cluj. De la ora 17:10 la ora 18:00, au fost prognozate averse torenţiale care pot depăși 40-50 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, vijelie - în zona avertizată s-au acumulat cantități de apă de peste 40 l/mp. 

Au fost vizate, în special:  zona de munte de peste cota 1800 m, Iara, Săvădisla, Măguri-Răcătău, Băișoara, Ciurila, Valea Ierii. 

Vremea severă a făcut pagube și în Alba

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este întrerupt temporar pe DN 75, la intersecție cu DJ 750C, în localitatea Ocoliș, județul Alba, pentru desfășurarea intervenției de evacuare a apei pluviale acumulate pe DJ 750C și în gospodării. Valorile de trafic sunt scăzute.

”La momentul de față, drumurile  de acces DJ750G către comuna Ocoliș și DJ750F către Poșaga sunt blocate de viitură. Comunicare cu forțele prezente la locul intervenție este foarte dificilă din cauza lipsei semnalului”, a anunțat ISU Alba. 

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Cod ROȘU în Alba. Două comune, izolate din cauza viiturii. Tot personalul ISU, chemat de acasă - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel