Legătura dintre mască și prezervative. SINGURUL loc unde aproape toată lumea lasă garda jos, PERICOL TOTAL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mască protecție
Mască protecție
Purtăm mască aproape peste tot: la supermarket, pe stradă, în orice instituție în care intrăm, dar există un loc unde aproape toată lumea lasă garda jos. Și masca.

Suntem foarte riguroși când suntem cu străinii. Purtăm mască atunci când suntem cu oameni pe care nu-i cunoaștem personal. Dar când mergem la neamuri - la bunici, părinți, veri, surori, frați etc - aproape toți renunțăm la mască. Paradoxul este că deși pe cei dragi ar trebui să-i protejăm cel mai mult, realitatea este că fix cu străinii suntem practic mai protectivi. 

E ca la prezervative. La fel. Câți oameni folosesc prezervativele în cuplu, în relațiile lor stabile? Nu prea mulți. Vin cu motive aberante de genul: ”mă irită latexul, îmi scade apetitul, nu poate avea vreo boală dacă suntem într-o relație de atâta timp”. Motive similare sunt și la mască: ”nu mai pot respira”. Da, fix hârtia aia te ucide. La fel cum te ucide și latexul. Iar motivul cu ”nu poate avea vreo boală dacă suntem într-o relație de atâta timp” e ca la Covid-19: ”nu poate fi infectat cu noul coronavirus că e de-al meu, știu că se spală pe mâini”. 

Revenind. Dacă au contact sexual cu persoane pe care nu le cunosc atât de bine își pun imediat prezervativul. Așa și cu masca. Cu străinii o punem, cu cei dragi nu. Cu străinii respectăm toate măsurile de protecție. Cu cei dragi nu.

Și ne mai mirăm că bunicul a făcut Covid-19 deși ”nu a fost decât la supermarket, s-a spălat pe mâini, a purtat mască, s-a distanțat fizic de vecinul Gigel”, dar nu cumva am fost pe la el și ne-am piș#t pe orice măsură de protecție? Nu zice nimeni să nu ne mai vizităm bunicii, dar putem să-i vizităm și cu masca pe față sau/și păstrând distanța fizică sau/și stând cu fereastra deschisă larg dacă vrem să-i avem prin preajmă și la Crăciunul viitor.

”Nouă nu ni se poate întâmpla”

Mă urc beat la volan, că mie nu mi se poate întâmpla să mor ca prostul, până când intru într-un stâlp și plâng copiii lângă creierii tatălui împrăștiați pe șosea. Fac sex fără prezervativ, că mie nu se poate întâmpla să iau toate bolile pământului până când ajung la spital și doctorul nu mai are ce să-mi facă. Nu merg la controale medicale, că eu nu pot face cancer, până când afli că ai deja, în stadiul patru, și nu vei mai trăi mai mult de două luni. Așa și cu coronavirusul. Până când, unul de-al nostru nu va fi întins cu două monede pe ochi și cu vată în nas vom crede că epidemia este doar o teorie a conspirație. Sau vom crede că e o banală răceală. O fi pentru unii. Dar nu pentru toți.

Acest articol reprezintă o opinie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel