Mască „purtată” de statuia unei zeițe în Japonia, ca o rugăciune pentru încheierea pandemiei de COVID-19
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mască „purtată” de statuia unei zeițe în Japonia / Foto: Captură video Reuters
Mască „purtată” de statuia unei zeițe în Japonia / Foto: Captură video Reuters
O statuie gigantică a unei zeițe budiste "poartă" mască facială, ca o rugăciune pentru terminarea pandemiei de COVID-19.

O echipă de muncitori a escaladat marţi o statuie imensă a unei zeiţe budiste din Japonia pentru a instala o mască facială confecţionată special, demers menit să fie o rugăciune pentru finalul pandemiei de coronavirus, informează Agerpres, citând Reuters.

 

Kannon, zeiţa budistă a compasiunii



Operaţiunea a fost dusă la îndeplinire de patru muncitori, care au lucrat trei ore, pentru a ridica masca gigantică cu ajutorul unor frânghii până la înălţimea de 57 de metri a statuii de culoare albă, care o înfăţişează pe Kannon, zeiţa budistă a compasiunii, instalată în faţa templului Houkokuji Aizu Betsuin, din prefectura Fukushima.

Muncitorii au desfăşurat apoi masca, confecţionată dintr-un material asemănător unei plase, cu o lăţime de 4,1 metri şi o lungime de 5,3 metri, cântărind 35 de kilograme, în partea inferioară a feţei statuii.

Cât timp va fi păstrată masca



Statuia, construită în urmă cu 33 de ani, are o scară în spirală în interior care duce până la înălţimea umerilor zeiţei. Oamenii vizitează statuia, care ţine în braţe un prunc, rugându-se pentru naşterea în condiţii de siguranţă şi pentru a cere binecuvântări pentru nou-născuţi.

Administratorul templului, Takaomi Horigane, a spus că muncitorii au venit cu ideea amplasării măştii cu prilejul discuţiilor despre restaurarea statuii, deteriorată în urma unui seism care a avut loc în luna februarie. Horigane a mai spus că plănuiesc să păstreze masca până când situaţia COVID-19 va fi menţinută sub control în Japonia.

De la începutul pandemiei, 778.000 de mii de oameni s-au infectat cu noul coronavirus în Japonia, iar 733 de mii s-au vindecat. Japonia a înregistrat până acum 14.150 de decese. Țara a fost de mai multe ori în lockdown de la începutul pandemiei, iar acum numărul de noi cazuri zilnice a scăzut considerabil. Totuși, autoritățile anunțau la începutul lunii aprilie că o nouă mutație a coronavirusului, care ar fi mai rezistentă la vaccinuri, îi îngrijorează pe cercetătorii japonezi. 70% dintre pacienţii COVID testaţi în luna martie la un spital din Tokyo au fost purtători ai noii tulpini, în timp ce în ianuarie și februarie, mutația fusese descoperită la doar o treime dintre pacienți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel