Data actualizării:
Data publicării:

Mare atenție la reducerile de Black Friday 2023! Director ANPC: GRATIS este doar cașcavalul din cursa de șoareci

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Iată cum să vă dați seama că nu sunteți păcăliți!

Odată cu deschiderea sezonului de reduceri masive de Black Friday, românii se grăbesc să cumpere produsele pe care și le doresc de mult timp la prețuri speciale. Atenție însă la înșelătorii! Mulți comercianți practică reduceri false!

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, avertizează consumatorii și spune că multe dintre prețurile din această perioadă vor fi pur fictive și, ca atare, nu vor face nicio economie, dimpotrivă.

”GRATIS este doar cașcavalul din cursa de șoareci! - Margaret Thatcher. Reducerile mari de preţ, într-o anumită perioadă, sunt binevenite atât pentru consumatori, cât şi pentru operatorii economici. Pentru a beneficia de aceste reduceri şi a le fi respectate interesele economice, consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze şi să acorde atenţie tuturor detaliilor, în special în perioada marilor reduceri de preturi, cum este Black Friday. De asemenea, recomandăm verificarea preţurilor prin consultarea site-urilor care afişează preţuri comparative pentru acelaşi produs, practică ce a dus la îmbunătăţirea constantă a modalităţilor de prezentare a preţurilor şi reducerilor de către magazinele electronice. Pentru cumpărături avantajoase în perioada ofertelor de Black Friday, citiţi cu atenţie caracteristicile produsului şi verificaţi dacă acesta corespunde cu adevărat dorinţelor şi nevoilor dumneavoastră”, a transmis Paul Anghel vineri, 3 noiembrie, pe pagina sa de Facebook.

                                                               

Șeful ANPC le sugerează românilor să verifice disponibilitatea produselor în stoc, să se asigure că prețul afișat este complet și să fie atenți la costul de livrare.

Comercianții care vând produse de Black Friday 2023 sunt obligați să ofere toate informațiile consumatorilor:

- datele de identificare (denumirea, adresa poştală şi electronica, numărul de telefon, numărul de înregistrare în registrul societăţilor comerciale şi cel de înregistrare fiscala etc);

- caracteristicile esenţiale ale produsului;

- preţul cu toate taxele incluse;

- cheltuielile de livrare, dacă este cazul;

- modalităţile de plată şi de livrare;

- perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului;

- durata minimă a contractului, în cazul contractelor care prevăd furnizarea curentă sau periodică a unui produs;

- funcţionalitatea, compatibilitatea şi interoperabilitatea bunurilor cu elemente digitale, a conţinutului digital şi a serviciilor digitale;

- existenţa şi modul de exercitare a dreptului de denunţare unilaterală a contractului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel