Mâncarea ciudată pe care bărbații islandezi o consumă de ziua lor. Anastasia Cruz: Trebuie să i-o servesc soțului / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Anastasia Cruz, o tânără care trăiește de aproape 7 ani în Islanda, a fost invitată la emisiunea „Departe de România", de pe DC News, ȘtiriDiaspora și DC News TV, unde a vorbit despre mâncărurile neobișnuite pe care le consumă islandezii, dar și despre fenomenul naturii care nu poate fi văzut în Islanda. 

Anastasia Cruz a povestit cum e viața de zi cu zi în Țara de foc și gheață, cum sunt islandezii și cât de scump e să trăiești pe o insulă în Atlanticul de Nord. În cadrul emisiunii, ea a vorbit și despre lucruri mai puțin obișnuite, precum faptul că în Islanda nu există țânțari și umbrele, caii nu au voie să iasă din țară și anumite rase de câini sunt interzise. 

Gabriel Nuță-Stoica a întrebat-o pe invitata sa dacă soțul ei a mers în Republica Moldova și, dacă da, ce anume i-a plăcut acolo. Acesta a fost impresionat de culoarea verde, de pomii fructiferi și fulgere deoarece acestea lipsesc în Islanda.

„Am fost de două ori. I-a plăcut că e totul verde. Aici nu avem păduri, iar verdele nu e gustos, plin. I-a plăcut faptul că avem mult soare, i-a plăcut că fructele sunt proaspete. Aici, pe insulă, nu există fruct pe care l-ai luat din pom pentru că ele vin pe mare și ce ajunge, în cel mai bun caz, are 5 zile vechime. Nu e neapărat foarte rău, dar este o diferență pe care el a sesizat-o.

I-a plăcut foarte mult, a stat la fereastră o seară întreagă atunci când a tunat și a fulgerat. În Islanda nu există fulgere, tunete foarte rar, fulgere niciodată. El a venit aici, acasă, și povestea fiecăruia, cu fiecare ocazie: „Ți-am spus că am văzut fulger?”. Am și video și fotografii cum stătea la fereastră și se uita la fulger: „A! Încă unul!”.

El  a locuit în afară, a văzut. Nu e ca și cum a văzut prima dată. Știa, dar în continuare îi pare curios. La fel cu eu ies afară de fiecare dată când e Aurora Boreală și el stă pe canapea. El a văzut-o dintotdeauna și mai bine privește un film.”, a spus Anastasia Cruz. 

2. -imagine fara descriere- (anastasia-cruz2_24502700.jpg)

 

Islandezii consumă carne de rechin

„Islandezii mănâncă rechin și dacă vrei să-l mănânci atunci când l-ai prins nu poți deoarece carnea lor este otrăvitoare dacă vrei să o mănânci imediat ce l-ai prins. Carnea respectivă, tăiată în bucățele mici, merge în pământ, stă acolo, fermentează. Are un gust de și un miros ca atunci când te trezești după o intervenție chirurgicală și îți dă cu soluție pe la nas care trezește fiecare celulă din tine. Exact acelea sunt gustul și mirosul cărnii respective atunci când procesul a fost finalizat și e gata de mâncat. E un fel de gustărică care se consumă cu tărie.”, a spus Anastasia Cruz. 

Mâncarea tradițională de ziua bărbaților: cap de oaie

„De ziua bărbaților au mâncare tradițională, adică eu soțului meu trebuie să-i servesc un cap de oaie. E pe 26 ianuarie anul asta. Urmează să aflu cum se gătește, dar cert e că e un cap de oaie și se vinde la magazin. Deja au început pentru că asta mănâncă bărbații de ziua bărbaților.”, a spus Anastasia Cruz la emisiunea „Departe de România", de pe DC News, ȘtiriDiaspora și DC News TV. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel