Mămăligă fiartă în lapte, rețeta. Cea mai bună variantă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mămăligă fiartă în lapte, rețeta. Mămăliga poate reprezenta un înlocuitor al pâinii, în momentele în care nu ai altă variantă. Însă, această rețetă este mai mult de atât. Așa că notează-ți-o. Trebuie să încerci, zilele acestea, când vei sta mai mult acasă.

Ingrediente

1 cană de lapte
4-5 linguri făină de mălai
200 g brânză de vaci
3 linguri de smântână
sare (opţional/după gust)

Cum se prepară

Se pune la fiert laptele împreună cu sarea. Când începe să fiarbă, se adaugă făina de mălai şi se fierbe la foc mic, amestecând constant. Se pregăteşte un vas rotund, unde se toarnă jumătate din mămăliga obţinută şi se conduce pe tot vasul.

În mijloc se adaugă brânza de vaci amestecată cu smântână, după care se toarnă restul de mămăligă rămasă. Se nivelează şi se lasă 4-5 minute, să prindă forma vasului. Apoi se răstoarnă pe o farfurie normală.

Vezi și: Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă

Cum faci pâine fără făină. Rețeta simplă pe care trebuie să o notezi

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel