Ingrediente
1 cană de lapte
4-5 linguri făină de mălai
200 g brânză de vaci
3 linguri de smântână
sare (opţional/după gust)
Cum se prepară
Se pune la fiert laptele împreună cu sarea. Când începe să fiarbă, se adaugă făina de mălai şi se fierbe la foc mic, amestecând constant. Se pregăteşte un vas rotund, unde se toarnă jumătate din mămăliga obţinută şi se conduce pe tot vasul.
În mijloc se adaugă brânza de vaci amestecată cu smântână, după care se toarnă restul de mămăligă rămasă. Se nivelează şi se lasă 4-5 minute, să prindă forma vasului. Apoi se răstoarnă pe o farfurie normală.
Vezi și: Cum faci pâine fără drojdie. Cea mai simplă rețetă pentru acasă
Cum faci pâine fără făină. Rețeta simplă pe care trebuie să o notezi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Un neamț a vizitat toate țările Europei și a făcut un top al celor mai frumoase destinații. Ce a spus despre România
- Germania anulează spațiul Schengen. Knaus avertizează că nici Franța sau Austria n-au reușit nimic cu asta
- Ce aduce Sezonul Balanței pentru fiecare zodie/ascendent până pe 23 octombrie
- Alertă meteo generală până luni, 15 - 16 septembrie 2024: Plouă însemnat cantitativ. Harta ANM
- Comuna din România cu doar 4 sate și 200 de locuitori, dar cu funcționari cât nu-i poate duce! ”Comunitatea foarte mică nu are buget să-i susțină”
- BANCUL ZILEI: Parteneriat între amanți
- MAE, alertă de călătorie în trei state europene. Avertisment de precipitații extreme și inundații
- MAE, alertă de călătorie pentru o nouă țară europeană
- Analiză șoc: Partidele au cei mai buni candidați la prezidențiale, cu excepția unuia
- Adrian Năstase regretă că nu a povestit "episodul în care s-au aruncat grenade", în lupta cu Traian Băsescu