Data publicării:
Mămăligă cu cârnați și ardei copți, la cuptor. Rețetă tradițional românească
Mămăligă cu cârnați si ardei copți, la cuptor. Mămăliguța cu cârnați și ardeii copții reprezintă felul ideal de mâncare pentru cei mai mulți români, iubitori de tot ce înseamnă bucuătăria tradițională. Iată cum se prepară.
Mămăligă cu cârnați si ardei copți, la cuptor. Ingrediente
● mămăligă, gata pregătită
● cârnaţi proaspeţi afumaţi sau salam, prăjiţi şi tăiați
● costiţă sau bacon, tăiată bucăţele şi prăjită, cât să fie crocantă
● parmezan sau caşcaval ras
● unt
● ardei gras sau gogoşari roşii, copţi, curăţaţi şi tăiaţi fâşii, după gust
● ceapă tăiată rondele, după gust
● ardei roşu, galben, verde, tăiat bucăţele, opţional
● sare
● piper
● alte condimente, după dorinţă şi gust
Pentru crustă:
● 2 ouă uşor bătute şi amestecate cu smântână
● caşcaval ras
Mămăligă cu cârnați si ardei copți, la cuptor. Mod de preparare
Mămăligă cu cârnați si ardei copți, la cuptor. Faceţi o mămăligă potrivit de vârtoasă în care înglobaţi la sfârşit parmezanul sau caşcavalul ras, câteva bucăţele de unt, sare şi piper, după gust, omogenizând bine, potrivit reteteculinare.ro. Turnaţi într-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de mămăligă şi nivelaţi.
Mămăligă cu cârnați si ardei copți, la cuptor. Aşezaţi deasupra, uniform, rondele de ceapă, felii de ardei (gogoşari) copţi, bucăţelele de cârnaţi (salam) şi costiţă (bacon), prăjite separat şi acoperiţi cu alt strat de mămăligă.
Mămăligă cu cârnați si ardei copți, la cuptor. Puneţi câteva bucăţele de unt, turnaţi uniform amestecul cu ouă şi smântâna şi presaraţi caşcavalul râs. Daţi la cuptorul încins, 15-20 min, să se gratineze sau până ce se rumeneşte frumos. Serviţi caldă, porţionată, alături de o salată de sezon sau murături.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News