Îngheţare salarii, document. Teodorovici: E un scenariu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici anunţă că anumite decizii privitoare la majorări de salarii ar putea fi amânate. 

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, a avut o intervenţie telefonică la Antena 3 în care a confirma existenţa unui scenariu privitor la îngheţarea sau amânarea unor decizii privitoare la majorarea salariilor. 

"În primul rând, legea pensiilor se aplică de anul viitor cu o creştere a punctului de pensie de 15%, aşa cum a plecat proiectul de lege la Parlament. Vizavi de legea salarizării, sunt câteva scenarii care sunt analizate la nivelul Ministerului de Finanţe. Legea prevede o aplicare până în 2022.O variantă ar fi de a aplica această lege până în 2020, cu doi ani mai devreme. Este o dovadă că nu avem niciun fel de îndoială că această prevedere se poate aplica şi sunt câteva calcule care s-au făcut şi s-au trimis Comisiei Europene pentru o discuţie pe care o avem, în mod normal, cu cei de acolo. Documentul a fost trimis zilele trecute, fiind vorba despre un document pe baza căruia Comisia Europeană îşi definitivează raportul pentru fiecare ţară în parte. [...] Discuţiile au fost purtate şi cu Olguţa Vasilescu iar acesta este doar un scenariu de lucru. Noi ceea ce am promis se va aplica aşa cum am promis. În schimb, în piaţă există solicitări ca această lege să fie aplicată până în 2022 şi vom vedea pe ce variantă vom rămâne. Dar respectăm aceste creşteri, fie de salarii, fie de pensii. 

[...] Nu sunt probleme legate de bugetul României, inclusiv în asigurarea plăţii salariilor şi a pensiilor. Sunt doar scenarii sumbre pe care colegii din opoziţie încearcă să le introducă în spaţiul public. Noi nu tăiem din veniturile nimănui. Nu există niciun risc de reducere a salariilor", a subliniat Eugen Teodorovici. 

Replică la acuzaţii aduse de Florin Cîţu

Replica ministrului Teodorovici vine ca răspuns la acuzaţiile aduse de către Florin Cîţu, cel care a declarat: "Intr-un document trimis Comisiei Europene, in urma cu cateva zile, PSD +ALDE promit inghetarea salariilor in sectorul bugetar in 2019 la nivelul din Decembrie 2018: PSD +ALDE NU MAI APLICA LEGEA SALARIZARII UNITARE (astfel recunosc falimentul programului de guvernare si ma confirma)! Asta inseamna ca salariile sunt TAIATE cu echivalentul ratei inflatiei. In plus cresterea dobanzilor va taia si mai mult din puterea de cumparare."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel