Maia Sandu, discuție cu șeful misiunii OSCE despre problema transnistreană: „Nu există premise pentru un conflict”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă Foto: Președinte.md
Sursă Foto: Președinte.md
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. 

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu șeful misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch. Subiectul principal al discuției a fost soluționarea conflictului transnistrean, scrie Jurnal.md.

„Am accentuat că sprijinim principiul exclusiv pașnic, pe cale politico-diplomatică, al soluționării conflictului și orice speculații la subiectul unor intenții agresive sunt doar niște provocări și dezinformare intenționată. Nu există premise pentru un conflict – între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu există nici neînțelegere, nici dușmănie.

Formatul 5+2 rămâne platforma de bază pentru procesul de negocieri, care trebuie să lucreze în interesul oamenilor și să includă o serie de subiecte, inclusiv pe dimensiunea umanitară, a drepturilor omului, social-economică și cu privire la libertatea de circulație.”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, președintele Republicii Moldova a reiterat că lupta împotriva corupției și contrabandei este una dintre cele mai importante priorități ale sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel