Data publicării:

Mai multe drumuri judeţene din Sibiu, modernizate până la finalul anului

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Economie
WhatsApp
Un număr de 18 drumuri judeţene din Sibiu sunt modernizate în acest an, de la bugetul propriu, de către Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu, modalitatea aleasă fiind aşternerea de covor asfaltic, variantă considerată mai durabilă decât tratamentul dublu bituminos, potrivit unui comunicat transmis marţi.

'După cum am arătat la prezentarea primei construcţii bugetare din acest mandat, politica pe care am adoptat-o privitoare la drumurile judeţene este aceea de a alege să facem covoare asfaltice, chiar dacă sunt mai scumpe, însă mai durabile, comparativ cu tratamentul dublu bituminos. În completarea modernizării drumurilor judeţene cu ajutorul fondurilor europene sau al finanţării prin programe naţionale, Consiliul Judeţean Sibiu modernizează o serie de drumuri judeţene din fonduri proprii', a declarat, potrivit comunicatului, preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

De la mijlocul lunii martie, când s-a încheiat comandamentul de iarnă, şi până la sfârşitul lunii iunie, CJ Sibiu a aşternut covor asfaltic pe aproximativ 28 de kilometri de drumuri judeţene, în cadrul Programului de întreţinere şi reparaţii drumuri judeţene pe anul 2019, finanţat din bugetul propriu. Din cele 27 milioane de lei cât au fost alocate pentru acest program, aproximativ jumătate din fonduri, respectiv peste 13,3 milioane de lei, sunt destinate lucrărilor de aşternere covoare asfaltice.

CJ Sibiu a realizat, prin intermediul societăţii de drumuri şi poduri aflată în subordine, lucrări de aşternere covoare asfaltice pe o serie de drumuri judeţene, cum ar fi DJ 142C Dumbrăveni - limită judeţ Mureş, DJ 141 A Dârlos - limită judeţ Mureş, în satul Curciu, DJ 106 E în intravilanul comunei Tilişca, DJ 106E Poiana Sibiului - Jina, trecere cale ferată DJ 105 G, baraj Racoviţa, trecere cale ferată DJ 106 E, Cristian gară, arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel