Data publicării:
Mai este Europa un continent sigur? Liderii Uniunii Internaționale Paneuropene avertizează: Situația nu e atât de simplă. Nu e doar invazie în Ucraina, e un atac asupra Europei
Pot europenii să trăiască în pace în ciuda invaziei Ucrainei?
Cât de sigur este continentul european, acum, cu războiul din Ucraina în prim plan? Cât de mult ajută Uniunea Internațională Paneuropeană în menținerea păcii pe timp de război? Ce riscuri vii sunt încă pe "bătrânul continent"? Aflăm câteva dintre răspunsuri din interviul realizat de Tudor Curtifan în prezența liderilor Uniunii Internaționale Paneuropene, președintele Alain Terranoire și secretarul general Pavo Barišić.
"Situația nu este atât de simplă pentru noi toți în Europa. Complicațiile războiului Rusiei împotriva Ucrainei ne obligă să avem o capacitate de solidaritate între toate țările. Organizația noastră este cea mai veche organizație pro-europeană. De la ultimul război mondial organizația noastră a lucrat cu România, eu personal am lucrat mult pentru a construi o nouă Europă și o nouă unitate în Europa. Facem același lucru chiar și după 80 de ani" a spus președintele UIP, Alain Terranoire.
"Războiul face ravagii în cartierul Europei și cred că este un lucru pe care organizația noastră, Uniunea Paneuropeană, l-a spus de la început: că este foarte important să construim Europa ca pe o organizație independentă în care toate țările sunt împreună, solidare, idee pe care trebuie s-o demonstrăm mai cu seamă în acest moment când Ucraina trece printr-un război.
Mai cred că nu este doar o invazie în Ucraina, ci este un atac asupra Europei. Europa este o putere mondială, dar una pașnică. Uniunea Europeană a fost creată pe ideea de pace și tocmai asta a fost ideea pe care mișcarea paneuropeană a declarat-o încă de la început. Suntem fericiți că avem din nou Uniunea Paneuropeană în România" a adăugat Pavo Barišić.
Interviul complet, aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News