Maghiarii din echipa de hochei a României au intonat Imnul Ungariei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
h1_13_3740ad6e08_36202200
h1_13_3740ad6e08_36202200

La meciul de hochei pe gheaţă dintre România şi Ungaria, disputat vineri seară la Miercurea Ciuc „tricolorii” de origine maghiară au tăcut atunci când s-a intonat „Deşteaptă-te, române!”, dar au cântat Imnul Ungariei.

Autor: Alexandra Dumitru

Evenimentul vine la puţin timp după incidentul din 1 decembrie când hocheistul Florin Cosmin Marinescu a fost agresat verbal şi fizic de colegii săi de etnie maghiară din lotul naţional. În plus, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, mai mulţi jucători din lotul olimpic al României şi-au supus colegul la „umilinţe verbale şi fizice în vestiarul patinoarului Lajos Vakar din Miercurea Ciuc" la finalul unui antrenament dinaintea jocului.

România, care s-a impus cu 4-1 la meciul de vineri, are în lotul de 26 de jucători nu mai puţin de 24 de etnici maghiari. Cei doi români sunt portarul Adrian Catrinoiu şi ucraineanul naturalizat Evgheni Pisarenko. După intonarea ambelor imnuri de stat, membrii celor două echipe, ca de altfel şi întreaga sală, au cântat într-un singur glas imnul Ţinutului Secuiesc, deşi era vorba de o întâlnire oficială, informează Realitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel