Macovei, despre cazul Toni Greblă: Judecătorii CCR le dau palme românilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Europarlamentarul Monica Macovei spune că judecătorii Curții Constituționale trebuie să se disocieze de colegul lor urmărit penal, Toni Greblă, și să-i ceară insistent demisia acestuia. Credibilitatea CCR e compromisă atâta timp cât Greblă rămâne în funcția, crede Macovei.

"Cât timp ești în concediu nu poți fi dat afară, nu ți se poate desface contractul de muncă. Incompatibilitatea e un motiv pentru care poate să înceteze mandatul unui judecător al CCR. Această situație se referă la stricarea imaginii publice a CCR. Asta a făcut Toni Greblă. Nu mai există credibilitatea în CC datorită faptului că rămâne acolo. Nu i se cere să plece. Este foarte greu să mai crezi într-o asemenea instituție: e acuzat de fapte grave, își ia concediu și colegii îl lasă să plece. Îmi pare rău de Curte", a afirmat Macovei, luni, într-o intervenție telefonică la B1 Tv.

"Aș spune nu mai judec nimic până când nu își dă demisia pentru că este o rușine. Greblă și ceilalți judecători nu fac decât să le dea palme românilor", a arătat ea.

Europarlamentarul a intrat într-o altercație verbală ușoară cu ministrul PSD Liviu Pop, care i-a reproșat Monicăi Macovei că pune presiune pe judecătorii CCR și le dă directive.

AUGUSTIN ZEGREAN (CCR): TONI GREBLĂ, în CONCEDIU DE ODIHNĂ. Nu își dă DEMISIA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel