Lovitură grea pentru UE: Grecia reprezintă principalul motiv
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Agenția de rating Standard & Poor's intenționează să scadă nota de solvabilitate financiară a Uniunii Europene, în special din cauza sprijinului acordat Greciei, o țară cu risc ridicat.

S&P a scăzut înainte perspectiva notei pe termen lung a Uniunii, la "negativă", de la "stabilă", potrivit unui comunicat publicat luni și citat de Agerpres.

Această decizie sugerează că agenția de rating americană ar putea degrada această notă, în prezent la "AA+", în următorii doi ani.

S&P își justifică poziția prin criza din Grecia și mai ales angajamentele luate de UE pentru a evita un colaps al Atenei cu consecințe potențial păgubitoare pentru zona euro.

"Faptul că Uniunea Europeană recurge repetat la fondurile ei pentru a sprijini statele membre financiar cu risc ridicat (mai recent Grecia), fără ca acestea să aducă un sprijin", este unul dintre motivele acestei decizii, justifică S&P.

Fără să o spună clar, agenția americană sugerează că Grecia nu și-ar putea onora datoriile față de UE, adaugă sursa citată.

Vezi și: Schimbări majore în economie! Ce sfaturi vă oferă specialiștii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel