Locul în care COVID-19 ar putea UCIDE mii de oameni în câteva zile
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O organizație trage un semnal de alarmă în plină pandemie de COVID-19. Iată care este locul în care mii de oameni ar putea să moară în câteva zile din cauza virusului. 

Organizaţia Amnesty International a tras un semnal de alarmă asupra "consecinţelor devastatoare" pe care le-ar avea o pandemie de COVID-19 în închisorile din Rusia, făcând apel la autorităţi să reducă numărul de deţinuţi, în special al celor care sunt în aşteptarea procesului, relatează AFP.

Problema majoră în cazul pandemiei

Înainte de Amnesty şi organizaţia Human Rights Watch a atras atenţia săptămâna trecută în legătură cu suprapopularea din penitenciarele din Rusia, spunând că este o problemă majoră în cazul epidemiei de noul coronavirus.

"Dacă autorităţile nu pun în aplicare măsuri de protecţie urgente, pandemia de COVID-19 ar putea lovi închisorile din Rusia cu consecinţe devastatoare", a avertizat într-un comunicat Natalia Priluţkaia, cercetătoare a Amnesty International pentru Rusia.

Potrivit ei, "situaţia actuală a sistemului penitenciar rus (...) îi expune pe deţinuţi la un mai mare risc de boli infecţioase". Cercetătoarea invocă "suprapopularea, aerisirea proastă, îngrijirile şi instalaţiile sanitare inadecvate".

Apel la autorităţile ruse

Conform Amnesty International, 9.000 din cei 519.600 de deţinuţi din Rusia sunt bărbaţi de peste 60 de ani, cei mai expuşi la virus. ONG-ul denunţă faptul că "aproape 97.000 de prizonieri sunt în centre de detenţie provizorie, unde condiţiile sunt mai periculoase, în special din cauza suprapopulării", citează Agerpres.

ONG-ul face apel la autorităţile ruse "să ia în considerare mijloace de a reduce populaţia carcerală din Rusia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel