LOCKDOWN-ul ar putea dura încă două luni în Germania. Merkel: Cazurile ar putea crește de 10 ori
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Angela Merkel se teme de o creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 și recomandă prelungirea lockdown-ului cu 8-10 săptămâni.

Angela Merkel, cancelarul german, a sugerat că actualul lockdown ar putea dura încă opt până la zece săptămâni, oficialii din domeniul sănătății fiind preocupați în special de răspândirea noii tulpini de COVID-19, mult mai contagioase, despre care se crede că este prezentă de mai multă vreme în Germania. Merkel a declarat faptul că infectările ar putea crește de 10 ori până la Paște, dacă Germania nu va reuși să diminueze răspândirea virusului.

Potrivit informațiilor, Angela Merkel ar fi spus: „Mai avem nevoie de opt până la 10 săptămâni de măsuri dure”. Lockdown-ul actual, care implică închiderea școlilor și a tuturor magazinelor și serviciilor neesențiale, trebuia să dureze până pe 31 ianuarie. Cu toate acestea, de câteva zile, Merkel și alți lideri politici au sugerat că o extindere este foarte probabilă. Germania și-a început programul de vaccinare pe 27 decembrie. Până ieri la prânz, 630.000 de persoane fuseseră vaccinate cu vaccinul BioNTech / Pfizer. Primele loturi de vaccin Moderna din Statele Unite au ajuns marți în Germania.

În același timp, Jens Spahn, ministrul sănătății, a ordonat laboratoarelor de testare să analizeze datele secvențelor genetice ale fiecărei zecime de probe de coronavirus testate pentru a înțelege mai bine în ce măsură noile tulpini au ajuns în Germania, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel