Orban, ANUNȚ despre LOCKDOWN: "Astea sunt obiectivele noastre". Modelul Israelului, RESPINS COMPLET
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul Ludovic Orban a vorbit despre LOCKDOWN-ul din România.

În contextul în care Ambasadorul Israelului a spus că atunci când au ajuns la 9000 de cazuri au impus carantină și nimeni nu a mai ieșit la o distanță de 1 km de casă, dar și că totul a fost închis, lucru care a dus ca într-o lună de zile numărul de cazuri să scadă la 1000, premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă s-ar putea întâmpla acest lucru și la noi și dacă s-au gândit la o astfel de variantă. 

"În Israel a fost lockdown aproape total. Obiectivul nostru este ca oamenii să ducă o viață cât mai normală. Obiectivul nostru este ca economia să funcționeze la parametri obișnuiți. Obiectivul nostru este ca toate activitățile, în măsura în care este posibil, să se desfășoare, astfel încât viața omului să fie cât mai puțin afectată de epidemie. Acestea sunt obiectivele noastre.

Sigur că putem să atingem aceste obiective doar dacă avem cooperarea societății, a tuturor companiilor, instituțiilor, formatorilor de opinie... pentru că respectarea normelor de protecție sanitară este aceea care poate să permită derularea unei vieți normale, fără ca virusul să atingă nivele care să ne impună să luam decizii restrictive.

Noi am preferat o abordare nu națională, ci una locală. O abordare care să țină cont de nivelul de răspândirea al virusului în comunități și măsurile sunt luate în comunități, locale", a declarat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel