Liviu Pop: PNL-iştilor, ţopăiala cu online-ul în educaţie este ILEGALĂ!
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Liviu Pop, senator PSD. Foto: Agerpres.
Liviu Pop, senator PSD. Foto: Agerpres.
"PNL-iștilor, cu sau fără mască, terminați cu țopăiala online-ului în sistemul de educație!", transmite senatorul social-democrat Liviu Pop. 

"Un lucru este clar, Guvernarea PNL este incompetentă și incapabilă să conducă educația din România. Tot ceea ce fac PNL-iștii pentru copiii din țara noastră devine o amenințare pentru dezvoltarea României pe termen lung.

Președintele Klaus Iohannis a lansat, în 29 ianuarie 2020, ”România educată” cu patru domenii analizate: echitatea, cariera didactică, managementul școlar și educația timpurie. Se știa atunci de coronavirus însă PNL –ul nu a făcut NIMIC pentru sistemul de educație. Mai mult, după declararea stării de urgență, asistăm la un lanț de bâlbâieli și improvizații în sistemul de educație. Cinci săptămâni cu vid de reglementare în educație, cinci săptămâni de incertitudine în educație, cinci săptâmâni de țopăială PNL-istă.

De fapt PNL-ul NU guvernează pentru români, pentru copii, elevi, studenți sau părinți, PNL-ul guvernează pentru Klaus Iohannis și pentru interesele sau dezinteresele acestuia. Ultimele măsuri, anunțate haotic de membrii marcanți PNL, nu fac altceva decât să confirme incompetența și cinismul acestora. Nu se respectă nici un domeniu din 'România educată', mai ales ECHITATEA, iar amatorismul acestora creează o bulversare a tuturor actorilor educaționali", a scris senatoru PSD Liviu Pop pe Facebook.

Solicitare către liberali

"De aceea solicit PNL-ului în ansamblul său (Președinte, fost președinte, guvern PNL, politruci PNL) să înceteze țopăiala cu educația românilor.

Astfel:

- până la încheierea stării de urgență trebuie încheiat anul școlar. Țopăiala cu on-line-ul este ILEGALĂ conform Legii educației naționale;

- concentrare maximă pe Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat pentru ca să se desfășoare în condiții optime;

- până în toamnă să fie pus la punct un sistem digitalizat de predare-învățare-evaluare cu respectarea Legii educației naționale;

- asigurarea pentru elevi si profesori a infrastructurii necesare, constând în dispozitive și acces la Internet, pentru accesarea Bibliotecii școlare Virtuale și a Platformei școlare de e-learning", transmite Liviu Pop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel