Salvini şi Le Pen, atac la 'buncărul de la Bruxelles'
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Matteo Salvini şi Marine Le Pen au atacat luni 'buncărul de la Bruxelles',  cu prilejul lansării, la Roma, a campaniei lor electorale pentru alegerile europene din mai 2019.

'Întâlnirea din mai va fi finalul unui parcurs, a unei revoluţii a bunului simţ', a dat asigurări Salvini, şef al formaţiunii Liga (extremă dreapta), dar şi vicepremier al Italiei şi ministru de interne, relatează AFP. Matteo Salvini a reuşit să aibă în ultimele luni un parcurs spectaculos cu formaţiunea sa.

Creditat în sondaje cu mai puţin de 10% înainte de legislativele din martie, el a obţinut circa 17% din sufragii şi se află acum în fruntea intenţiilor de vot cu peste 30%. După ce a susţinut timp de luni de zile un discurs anti-migranţi, Matteo Salvini vorbeşte acum mai mult despre probleme sociale. 'Adevărata provocare este lupta împotriva muncii precare, a şomajului (...), a leagănelor goale', a spus el.

Atac la Junker și Moscovici

'Duşmanii Europei s-au baricadat în buncărul de la Bruxelles (...) Oameni ca Juncker şi Moscovici au adus sărăcia şi teama în Europa şi refuză să renunţe la fotolii', a mai spus Salvini. Liderul italian nu ratează niciun prilej de a-i ataca pe preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi pe comisarul pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, pentru criticile lor faţă de proiectul de buget al Italiei, care prevede o creştere a cheltuielilor şi a deficitului public contrară angajamentelor luate până acum de Italia.

'Sunt atent la estimările burselor, pieţelor, analiştilor, dar dacă un proiect de buget, la fel ca al nostru, pune în centru dreptul la muncă, la sănătate, la viaţă, la pensie, asta vine înaintea altor raţiuni', a subliniat Salvini. El a fost susţinut în punctele de vedere exprimate de Marine Le Pen, lidera Adunării naţionale (RN, fostul Front naţional).

Puţine realizări şi rezultate

'Uniunea Europeană este construită pe multe promisiuni (...) dar foarte puţine realizări şi rezultate (...) insuficiente', a spus ea. 'Noi nu luptăm împotriva Europei, ci împotriva unei Uniuni Europene devenită un sistem totalitar', a adăugat ea.

'Suntem astăzi într-un moment istoric. În mai anul viitor se va scrie istorie cu I mare. Este vorba despre apariţia unei Europe a naţiunilor', a adăugat ea. Marine Le Pen speră, împreună cu aliatul său Matteo Salvini şi cu alţi suveranişti europeni, să obţină suficiente voturi în viitoarele alegeri europarlamentare pentru a răsturna echilibrul din Parlamentul European, notează AFP.

Vezi și: Italia va închide aeroporturile pentru zborurile neautorizate cu migranţi


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel