Lider liberal: Colaborarea PNL-PDL, doar după vreo patru-cinci ani
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
hasotti puiu dece
hasotti puiu dece

Puiu Hașotti spune că o colaborare PDL-PNL nu e posibilă cel puțin patru-cinci ani de acum încolo, asta din cauza acuzațiilor foarte grave pe care și le-au adus cele două formațiuni de dreapta în ultimii ani.

Lideri ai PDL au sugerat recent că ar fi de acord ca dreapta să se coaguleze în jurul PDL-PNL, dar numai dacă liberalii nu vor mai fi conduși de Crin Antonescu.

”Aceste declaraţii mă amuză. O înţelegere între PNL şi PDL, plus aşchiile care au sărit din PDL, o colaborare eu nu o văd posibilă, cel puţin patru-cinci ani de aici încolo. După ce timp de şapte-opt ani ne-am aruncat de o parte şi de alta cele mai teribile acuze, nu cred că poate fi o colaborare. După ce s-a încercat disoluţia Partidului Naţional Liberal în 2006-2007 şi foarte mulţi foşti colegi ai noştri sunt acum la PDL, nu cred că mai poate fi vorba de o înţelegere”, a declarat Hașotti la RFI.

PNL și-ar dori și el o dreaptă unită, dar fără politicieni precum Mihai Răzvan Ungureanu, Adriean Videanu sau Elena Udrea.

”Vrem o unitate a dreptei, dar fără Crin Antonescu... Păi şi eu vreau o unitate a dreptei, dar fără Blaga, fără Boc, fără Videanu, fără Udrea, fără Mihai Răzvan Ungureanu şi cei doi deputaţi ai săi, care toţi trei nu umplu un taxi, fără domnul avocat Paveliu, de la pretinsul PNŢCD (...). Haideţi să fim oameni serioşi! Aşa-numita unitate a dreptei este o poveste, pe care ei din când în când o scot în dezbaterea publică, aceasta fiind o dovadă a lipsei unui proiect politic a PDL şi a celor care gravitează în jurul lui”, adaugă fostul ministru.

În anumite condiții însă, PNL își arată disponibilitatea de a negocia cu PDL. ”În momentul în care domnul Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte, în momentul în care nu va fi un impuls care vine de la Cotroceni către această zonă, în momentul în care Elena Udrea va căpăta importanţa politică pe care o are de fapt, în momentul în care Emil Boc nu va face, ca să folosesc o parafrază, propuneri trăsnite, atunci se poate discuta, peste patru, peste cinci ani. Se poate discuta, n-am spus că va fi o colaborare. Ne putem aşeza să discutăm”, a conchis Puiu Hașotti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel