Dezastrul de la Suceava. Leonard Bărăscu, Sanitas: Politica nu omoară COVID-ul. Am înnebunit de tot!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Leonard Bărăscu, președintele Sanitas, speră ca noua conducere impusă de Ministerul Sănătații la Spitalul de Urgențe Suceava să fie ”mână forte” ca să poată rezolva situația dramatică de acolo, unde sute de cadre medicale sunt infectate cu COVID-19.

”Lucrurile merg la fel de prost ca atunci când s-a infectat spitalul. Aici este vorba despre un management nu prost, ci de o ticăloșie cu care s-a început, și iată că se continuă cu niște mijloace proaste de a pune la punct lucrurile acolo. Să sperăm că noul ministru o să trimită acolo niște oameni care să facă într-adevăr ordine. Nu se poate să declari un spital închis, iar el să fie deschis”, a declarat Leonard Bărăscu, președintele Sanitas, joi, la Realitatea Plus.

”Dintr-o dată, 650 de pacienți, sute de colegi bolnavi, deși sunt sigur că-s mai mulți, să nu primești tu la timp rezultatul testului, să știm care e infectat sau nu, este extrem de periculos pentru suceveni și pentru colegii mei, care nu știu să se apere. Psihoza covidului face ca oamenii să se sperie în toată țara, să-și dea demisia, să plece. Nu este un gest normal, dar trebuie să înțelegem că după ce nu ai materiale de protecție atâta timp, ai îmbolnăvit sute de oameni și tu trimiți acolo combinezoane incomplete, când ai mănuși nu ai ochelari, când ai ochelari nu ai botoșei etc. Se vorbește de zeci de milioane de euro băgate în aceste materiale sanitare, dar în spitale, în continuare - inclusiv la cele care au fost numite pentru Covid - nu ajunge nimic”, acuză Bărăscu.

”Am înnebunit de tot”

”Măsurile astea drastice nu sunt ale lor, ale medicilor, nu pornesc din ce au jurat până acum. Avem un management prost și toate lucrurile prost puse la punct și, în continuare, cum e la Suceava, se merge pe chestiuni politice. Vă spun: politica nu omoară COVID-ul, să fie clar! Mulți medici nu au fost testați, iar mulți care au fost testați nu au primit nici acum rezultatul, după atâta timp! În continuare s-ar putea să-i infecteze pe alți colegi, pe alți pacienți și alții, și alții. Se pare că am înnebunit de tot. Nu suntem în stare să stăpânim lucruri care ar putea fi stăpânite, că au făcut-o și alții. Sper să vină oameni care să facă treabă, că prea s-au făcut treburi pe la colțuri, pe pile, și lumea-i supărată. Așa s-a și început”, a mai spus Leonard Bărăscu, președintele Sanitas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel