Legătura dintre coronavirus și dinți. METODĂ simplă pentru a lupta cu COVID-19!
Igiena dentară și trasmiterea coronavirusului. Ce rol are igiena orală în contextul actual?
Igiena orală este esențială pentru sănătatea danturii, dar și a sănătății organismului. Periajul dinților este o etapă foarte importantă din rutina de îngrijire a organismului, de aceea trebuie să rămână o prioritate indiferent de situațiile în care te afli. Igiena dentară corectă te ajută la prevenirea apariției cariilor, la menținerea unor dinți sănătoși și la prevenirea apariției respirației urât mirositoare a gurii.
,,Știm bine că virusul COVID-19 poate pătrunde în organism pe gură. Cu cât păstrăm gura mai curată, cu atât cavitatea orală reușește să facă față inamicilor din mediul extern. În nici un caz cavitatea orală nu trebuie să se lupte cu placa bacteriană, iar aceasta poate fi ținută sub control printr-o igienă corectă. Un periaj dentar realizat de cel puțin două ori pe zi, dar și folosirea aței dentare și a apei de gură", spune Dr. Ionuț Leahu.
,,Există studii care spun că fumătorii riscă de 14 ori mai mult să se infecteze cu acest nou virus față de persoanele nefumătoare. Este momentul să ne lăsăm cu toții de fumat! Acesta este un sfat pe care îl dau în mod normal pacienților mei, pentru că tutunul dăunează foarte mult sănătății dinților. Igiena dentară este la fel de importantă precum spălatul mâinilor, este important să menținem totul foarte curat și să ajutăm imunitatea să fie pregătită să se lupte cu orice bacterie", mai adaugă acesta.
Mersul la doctor și stomatolog – mai bine acum sau de amânat? Este sigur să mergi la dentist?
Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog și fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu explică ideea că ,,în contextul actual, avem mult mai mult timp liber, de aceea acele persoane care nu prezintă un risc ridicat de contaminare, acelea care nu au călătorit în ultimele 14 zile, care nu au luat contact cu persoane ce au călătorit în ultimele 14 zile, pot merge în timpul zilei la medicul stomatolog să își rezolve problemele dentare pe îndelete."
,,Așteptarea nu rezolvă problemele, le poate înrăutăți! Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele cu sistemul imunitar afectat, sunt pacienții în vârstă, aceștia trebuie să stea acasă, să nu mai ia contact cu alte persoane și să se protejeze foarte bine. Acesta este un model pe care îl vedem și în Anglia și în Olanda, oamenii au înțeles că acest virus nu poate fi oprit doar prin izolare socială, ci astfel poate fi oprită doar economia țării", spune Dr. Ionuț Leahu, medic implantolog.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News