L-ai aspirat, dar covorul e încă plin de praf? Trucul ingenios care te scăpă de problemă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
L-ai aspirat, dar covorul e încă plin de praf.  Trucul ingenios care te scăpă de problemă. Sursa - pixabay.com
L-ai aspirat, dar covorul e încă plin de praf. Trucul ingenios care te scăpă de problemă. Sursa - pixabay.com
Chiar și cel mai puternic aspirator din casă nu curăță perfect covorul.

Deseori, covorul rămâne plin de praf, chiar dacă a fost aspirat. În acest caz, gospodinele trebuie să apeleze la proceduri suplimentare pentru curățarea covorului. Dacă ați aspirat covorul și praful a rămas, nu trebuie să repetați acțiunea. Cel mai probabil, aspiratorul a demonstrat deja rezultatul maxim și nu îl va îmbunătăți.

Cum se elimină excesul de grăsime din bulionul de carne. Cele mai eficiente metode

Singura cale este să începeți curățarea covorului manual. Vă vine în ajutor sarea de bucătrie. Acest produs trebuie împrăștiat peste covorul prăfuit. După aceea, trebuie să vă „înarmați” cu o perie și să eliminați sarea, împrăștiată pe covor. Împreună cu sarea va fi îndepărtat și tot praful de pe suprafața covorului.

Curățarea casei implică nu doar ștergerea prafului, dar și curățarea covoarelor. Dacă nu vreți să le duceți la un serviciu autorizat puteți curăța covoarele acasă, folosind ingrediente  naturale.

Covoarele sunt făcute din diferite materiale, sintetice sau de lână, care nu pot fi toate tratate la fel. Cu un detergent chimic puteți strică covoarele, de aceea este nevoie de multă atenție.

Simbol al necazului sau al iubirii: de ce superstițiile interzic să ținem trandafiri în casă

Iată câteva metode simple cu care puteți curăța covoarele din casă

Oțetul și bicarbonatul de sodiu pot fi folosite pentru a curăța, rapid și ușor, covoarele. Prima metodă constă în împrăștierea bicarbonatului pe suprafața covorului. Frecați ușor pentru a distribui bine pudra albă, așteptați câteva ore înainte de a o îndepărta cu aspiratorul.

Oțetul alb are proprietăți de detartrare excelente și, de asemenea, dezinfectează covoarele. Amestecați două pahare de oțet cu trei linguri de bicarbonat și pulverizați soluția pe covor. Așteptați să acționeze, apoi lăsați să se usuce bine evitând expunerea la soare.

Blatul de bucătărie va fi ca nou: iată metoda folosită în restaurante

Pentru a  trata corect covoare cu firul lung, puteți pregăti o găleată cu apă, în care veți adăuga săpun lichid și câteva picături de amoniac. Scufundați o perie în soluție și o răspândiți-o ușor pe suprafața covorului, împotriva firelor. La final, clătiți totul și lăsați să se usuce.

Pentru covoarele cu fire scurte, va trebui să pregătiți un amestec destul de cremos cu picături de lămâie și săpun de Marsilia. Înmuiați o cârpă din microfibră și frecați suprafața covorului, apoi clătiți.

Pune un pahar cu vodcă în frigider peste noapte. Doar gospodinele iscusite fac asta

Covoarele persane trebuie curățate cu abur. Stropiți covorul cu apă fierbinte pentru a înmuia firele.  Așteptați câteva minute, apoi treceți cu atenție mopul nostru cu abur cu jeturi scurte și repetate pe zonele murdare. Ca de obicei, lăsați covorul afară să se usuce, dar ferit de lumina directă a soarelui.

 

Aspiratorul miroase urât? Iată cum poți remedia problema neplăcută 

Un aspirator este un aparat indispensabil în fiecare casă, dar, după o utilizare prelungită, pot apărea o serie de probleme. Cele mai frecvente cauze ale mirosului urât al aspiratorului includ supraîncălzirea motorului, contaminarea sacului sau a containerului pentru gunoi. În primul caz, poate părea că aspiratorul miroase a plastic, iar în al doilea - a șosete murdare.

În timpul curățării, nu doar praful este adunat, ci și bucăți de mâncare, iar bacteriile dăunătoare încep să se înmulțească.

Nu faceți niciodată aceste greșeli atunci când puneți adidașii în mașina de spălat

Poți rezolva această problemă cu detergent, praf de spălat obișnuit sau odorizant. De asemenea, poți adăuga în sacul de gunoi al aspiratorului un parfum special.

Există o modalitate mai accesibilă și mai ușoară - praful de spălat. O cantitate mică de pulbere, pusă în recipientul de praf al aspiratorului, va elimina mirosul urât și va împrospăta și mirosul din cameră pentru o lungă perioadă de timp.

Curăță argintul înnegrit fără bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de două ingrediente simple din cămară

De asemenea, un tampon obișnuit de bumbac, îmbibat cu uleiul esențial preferat, elimină mirosurile urâte. 

Important este să nu uiți să schimbi aceste discuri. De asemenea, poți adăuga ulei esențial la aspiratorul-robot în timpul curățării umede. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel