Kovesi, procuror-șef EPPO. Nicolai, scenariu negru: ”Funcția, departe de a fi accesată”. Ce se întâmplă în PE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
LC Kovesi
LC Kovesi
Norica Nicolai a vorbit, în cadrul dezbaterii de la DC News, despre candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european şi ceea ce se va întâmpla în acest caz după alegerile europarlamentare. 

Norica Nicolai, cea care deschide lista ALDE la europarlamentare a vorbit, în cadrul dezbaterii de la DC News, despre candidatura Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european şi despre ceea ce se va întâmpla în acest caz după alegerile europarlamentare din data de 26 mai 2019. 

"Ceea ce pot să vă spun e că după participarea mea la audierea candidaţilor, dacă doamna Kovesi ar fi finalizat acest proiect ar fi fost încă o dată un triumf al mediocrităţii în instituţiile europene. (...) Acest subiect se poate relua, în raport de configuraţia viitorului parlament, fără doamna Kovesi sau nu se mai poate relua deloc pentru că ştim bine, regulamentul prevede participarea de către 22 de state membre. Am văzut poziţiile Italiei şi mă tem că o retragere a Italiei din această formă de cooperare fare inutilă orice discuţie (...) Dacă Parlamentul European şi Comisia Europeană ar fi dorit un candidat susţinut de un stat membru, atunci ar fi declanşat o altă procedură.

Toţi s-au înscris în raport de competenţele lor profesionale şi aspiraţia sprea această înaltă funcţie. Doamna Kovesi, dacă ar fi obţinut această funcţie, ar fi compormis orice bătălie împotriva corupţiei în întreaga UE. Aşa că e bine cum stau lucrurile acum, probabil va intra în politică sau va face cu totul altceva, dar această funcţie este departe de a mai fi accesată de doamna Kovesi", a declarat Norica Nicolai. 

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel