Data actualizării:
Data publicării:

Kit COMPLET la domiciliu, împotriva COVID-19. Tot ce TREBUIE să știi

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp

O publicație străină a adunat de la medici cele mai importante informații pentru un kit complet la domiciliu, împotriva COVID-19. Iată care sunt cele mai importante produse de care ai nevoie pentru a te îngriji acasă.

În caz de urgență, pacienții cu COVID-19 vor fi nevoiți să se trateze singuri, acasă sau chiar să îngrijească o persoană apropiată, motiv pentru care, publicaţia The Wall Street Journal a adunat cele mai bune sugestii şi sfaturi după ce a vorbit cu medici de la spitale de top despre ce ar include în setul lor ideal de îngrijire la domiciliu împotriva COVID-19.

1. Materiale de curățare și igienizare

Materiale de igienizare şi curăţare: detergent, măşti de faţă care acoperă nasul şi gura (măşti chirurgicale, măşti improvizate acasă sau eşarfe), mănuşi pentru a intra în camera bolnavilor (latex sau cauciuc nitril), dezinfectant pentru maini, detergent pentru rufe (spălaţi totul la cald), perie de unghii, prosoape de hârtie, săpun, şerveţele.

Prima sarcină este ca pacienţii să fie izolaţi şi să folosească şerveţele, şerveţele dezinfectante, prosoape de hârtie, săpun şi apă caldă.

2. Materiale de protecție

Un alt echipament cheie sunt măştile. Pacienţii trebuie să poarte o mască oricând pleacă din camera lor, iar aceste plimbări ar trebui să fie limitate - cu alte cuvinte, doar „excursii în baie". Oricine intră în cameră trebuie să poarte, de asemenea, o mască, iar bolnavul trebuie să poarte masca pentru siguranţa tuturor vizitatorilor.

O mască chirurgicală simplă este recomandată pentru uz casnic, dar având în vedere deficienţele, puteţi improviza cu o eşarfă legată în jurul feţei, spune dr. Buchholz. Ideea este să menţineţi nasul şi gura bine acoperite, pentru că „dacă persoana bolnavă are o tuse sau un strănut neaşteptat, este posibil să nu vă puteţi feri destul de repede", relatează adevărul.ro.

De asemenea, un alt element important sunt mănuşile, din cauciuc sau latex, când intraţi în camera în care este îngrijit cel bolnav sau când curăţaţi.

Efectuaţi mai multe curăţări, deoarece tot ceea ce bolnavul atinge, cum ar fi tacâmurile, mânerul de la oală sau chiuveta pentru baie, trebuie curăţate. Puteţi prepara un produsde înălbitor DIY prin diluarea a cinci linguri de înălbitor pe litru de apă. Folosirea regulată a săpunului pentru mâini este, de asemenea, crucială.

3. Medicamente

Consumabile medicale: sirop de tuse, aparat de măsurare a pulsului (există o aplicaţie de măsurare a pulsului disponibilă pentru iPhone, dar niciunul dintre medici nu a recomandat-o), spray nazal, termometru.

"Oricine se îmbolnăveşte trebuie să ţină legătura cu medicul şi să anunţe dacă simptomele se agravează. În acest scop, un termometrul este util. Deoarece Covid-19 poate afecta respiraţia, mai mulţi medici au recomandat, de asemenea, obţinerea unui pulsometru la domiciliu: un dispozitiv care se fixează pe deget şi măsoară ritmul cardiac şi nivelul de oxigen din sânge, care sunt indicatori importanţi ai cât de bine funcţionează plămânii, spune Andra Blomkalns, de la catedra de medicină de urgenţă de la Stanford School of Medicine. Să aveţi medicamente ca Tylenol sau acetaminofen. Dacă pacientul are sub 18 ani, asiguraţi-vă că aveţi versiuni pentru copii.

„Pentru marea majoritate a copiilor, poţi utiliza elementele pe care le-ai folosi în mod normal pentru gripă sau alte afecţiuni respiratorii", spune Danielle Zerr, şeful bolilor infecţioase pediatrice de la Seattle Children's Hospital.

"Este dificil să-i determini pe copii să poarte o mască de faţă, aşa că îngrijitorul trebuie să poarte una în orice moment atunci când interacţionează cu copilul bolnav. Simptomele Covid-19 ale copilului pot fi uşoare, dar „este acelaşi virus şi va fi mult mai grav la un adult", spune ea. Pentru o tuse uscată, pastile pentru gât pot fi de ajutor, atât timp cât copilul este suficient de matur pentru a nu le înghiţi. Pentru copiii mai mici, „dacă au dureri în gât, un pic de ceai cald cu miere este ideal", a adăugat dr. Zerr, citează adevarul.ro.

4. Mâncare şi băutură

Consumabile de nutriţie: ciorbă de pui, comprimate zilnice cu multivitamine şi vitamina C, băuturi înlocuitoare de electroliţi, ghimbir proaspăt, lămâi, mărar, oregano proaspăt sau uscat; alimente bogate în nutrienţi precum avocado; miere pentru calmarea gâtului, alimente bogate în pectine precum bananele şi merele.

Este important ca pacientul să bea multe lichide. "Ocazional, COVID-19 poate provoca tulburare gastrointestinală şi diaree, iar refacerea cu ajutorul lichidelor în aceste cazuri este deosebit de importantă, deoarece deshidratarea poate provoca febră. Sunt recomandate băuturi înlocuitoare de electroliţi. Sunt recomandate, de asemenea, alimente bogate în pectine, cum ar fi bananele şi merele, pentru a uşura simptomele diareei", spune dr. Blomkalns. 

Unul dintre remediile preferate ale medicului Hyman este „ceaiul rece": o bucată de rădăcină de ghimbir proaspăt, felie subţire, fiartă într-o oală cu apă timp de câteva minute. Adăugaţi sucul proaspăt de lămâie, mierea şi ardeiul cayenne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel