Jumătate de milion de oameni, plasați în CARANTINĂ la Beijing
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Autoritățile de la Beijing au plasat în carantină jumătate de milion de oameni, din cauza unui nou focar de COVID-19 apărut în capitala Chinei.

Peste jumătate de milion de persoane au fost plasate în carantină la Beijing, în timp ce guvernul chinez a impus măsuri stricte pentru a elimina un nou focar de COVID-19 apărut în capitala Republicii Populare Chineze. Autoritățile sunt dornice să oprească orice focar din capitală, care adăpostește 20 de milioane de oameni, înainte de sărbătoarea Anului Nou Chinezesc care va avea loc luna viitoare.

Sursa focarului de COVID-19, neidentificată

Toate satele din districtul Shunyi de la periferia orașului Beijing sunt carantinate până la finalizarea unei noi runde de testare în masă, a declarat oficialul districtului, Zhi Xianwei luni, într-un briefing de presă, a informat AFP. Carantina presupune faptul că aproximativ 518.000 de rezidenți nu vor avea voie să părăsească satele până nu vor fi testați anti-COVID-19. Oficialii au mai spus că localnicii vor fi sub „management închis”, sugerând că li se va interzice părăsirea zonei rezidențiale.

Experții nu au identificat încă sursa focarului, dar un caz asimptomatic, confirmat duminică, a fost un conducător auto al unui serviciu de transport online, iar guvernul a suspendat toate serviciile de taxi din district, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel