Urmărește emisiunea live
JO 2012: Americanul Nicholas Delpopolo, descalificat pentru dopaj
Data publicării:
Autor: Arvunescu Victor
WhatsApp
ad
ad

Un nou scandal de dopaj la Jocurile Olimpice de la Londra. De această dată, un judoka american, Nicholas Delpopolo, este cel care și-a atras sentința de a fi eliminat de la competiția olimpică

Sportivul american Nicholas Delpopolo, ocupantul locului 7 la categoria 73 kg, a fost descalificat pentru "încălcarea regulilor antidoping", a anunțat Comitetul Internațional Olimpic, citat de AFP.

Cauza principală pentru excluderea americanului pare a fi consumul de marijuana. Analiza de urină realizată imediat după proba de judo din 30 iulie, categoria masculină 73 kilograme a arătat prezența unei substanțe interzise în corpul tânărului sportiv: tetrahidrocannabinol. Această substanță este cunoscută ca fiind componenta activă principală din marijuana.

Delpopolo își motivează această scăpare prin lipsa de cunoștință de cauză, acesta afirmând că ar fi consumat hrană ce conținea respectiva substanță înainte de începerea Jocurilor Olimpice.

Decizia Comitetului Internațional Olimpic este definitivă, americanul Nicholas Delpopolo fiind exclus de la Jocurile Olimpice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel