Jandarmii se dau de gol: filmarea oamenilor la percheziţie ilegală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
jandarmi_universitate
jandarmi_universitate

Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a recunoscut că acţiunea prin care oamenii ce doreau să intre în piaţă erau percheziţionaţi şi filmaţi este ilegală. Jandarmii au voie doar să facă un control minim, pentru că partea cu filmatul nu apare în nicio lege.

Legea 550/2004 spune că Jandarmeria "desfăşoară activităţi de cercetare şi documentare în vederea constituirii bazei de date de interes operativ, necesară executării misiunilor specifice, cu persoanele cunoscute cu antecedente în comiterea de acte de dezordine cu prilejul unor manifestări publice, cu cele cunoscute ca aparţinând unor grupuri cu comportament huliganic, precum şi cu alte informaţii de interes operativ necesare executării misiunilor".

Potrivit declaraţiei lui Florin Hulea, toate aceste măsuri, deşi nu au fost luate în baza unei legi, ele sunt unele preventive şi au fost luate pentru siguranţa cetăţenilor.

"Toate aceste măsuri au fost luate pentru siguranţa cetăţenilor. Sunt măsuri preventive, nu au avut nicio problemă cu acest lucru. Acestă măsură s-a văzut că dă rezultate şi Jandarmeria nu face nimic decât pentru cetăţeni", a mai declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel