Data publicării:

Îţi latră câinele în casă şi supără vecinii? Cum îl dezveţi singur, fără dresor

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Nu ştii cum să-ţi scapi câinele de prostul obicei de a lătra în casă, mai ales dacă stai la bloc? Iată câteva sfaturi de la experţi!

Să-ţi disciplinezi şi să-ţi dezveţi câinele să nu mai latre în casă necesită răbdare, consecvență și antrenament. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta, potrivit humanesociety.org:

Identifică cauza lătratului

Înțelege de ce câinele tău latră. Poate să fie din plictiseală, teamă, anxietate sau pentru a atrage atenția. Identificarea cauzei este primul pas pentru a rezolva problema.

Antrenează-l în comenzi de bază

Asigură-te că prietenul tău necuvântător cunoaște comenzi de bază precum "stai", "fii liniștit", "gata", "lasă", "nu" și "bun". Aceste comenzi te vor ajuta să controlezi comportamentul său în casă.

Oferă-i exercițiu și stimulare mentală

Câinii se pot liniști mai repede dacă au suficient exercițiu și stimulare mentală. Asigură-te că îi oferi plimbări regulate, jocuri și puzzle-uri pentru câini.

Evită plictiseala

Câinii se pot lăsa duși de val atunci când sunt plictisiţi și pot lătra pentru a scăpa de starea de neliniște. Asigură-te că au jucării adecvate și că le oferi activități interesante pentru a-i menține ocupați.

Folosește sisteme inteligente de descurajare a lătratului

Există dispozitive care pot ajuta la descurajarea lătratului, cum ar fi gulerul anti-lătrat sau dispozitivele cu ultrasunete. Acestea emit sunete neplăcute sau ușoare stimulări mecanice pentru a-l învăța pe câine să nu mai latre în mod excesiv.

Recompensează comportamentul dorit

Când câinele tău se comportă exemplar și nu latră în situații în care obișnuia să o facă, recompensează-l cu mângâieri, cuvinte de laudă sau gustări. Acest lucru îl va încuraja să continue să se comporte aşa.

Evită pedepsele dure

Evită să folosești pedepse dure sau violenţa pentru a opri lătratul. Acestea pot duce la anxietate sau comportamente agresive în cazul câinelui.

Consultă un specialist în comportamentul canin

Dacă ai dificultăți în a controla lătratul câinelui tău, poți apela la un specialist în comportamentul canin pentru a obține sfaturi și asistență suplimentară.

Reține că fiecare câine este unic, iar abordarea poate varia în funcție de personalitatea și nevoile lui. Răbdarea și consecvența sunt cheia în dezvățarea câinelui de orice obicei supărător, nu doar lătratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel