Italia implică ARMATA în campania de vaccinare anti COVID-19
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vaccin Ebola, sursă foto: OMS
Vaccin Ebola, sursă foto: OMS
Italia a anunțat că va începe o campanie extinsă de vaccinare, gratuită, în prima jumătate a anului viitor. De asemenea, armata va fi implicată în procesul de vaccinare.

Italia va lansa un program imens de vaccinare împotriva coronavirusului, gratuit, la începutul anului viitor, a declarat ministrul sănătății Roberto Speranza. În același timp, Guvernul pregătește măsurile care vor intra în vigoare pentru a evita creșterea infecțiilor în timpul sărbătorilor de iarnă. Speranza a spus că Guvernul are mai multe opțiuni de a cumpăra 202.000 de vaccinuri anti COVID-19 de la diverse companii și așteaptă aprobarea Comisiei Europene pentru a le procura de la firmele europene de medicamente.

"Distribuția vaccinului depinde de contractele semnate de Comisia Europeană, aflate sub rezerva unor proceduri de autorizare care nu sunt încă absolut sigure", a spus Roberto Speranza parlamentarilor. Acesta a precizat că partea principală a campaniei de vaccinare va avea loc în perioada de primăvară-vară a anului 2021, lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele în vârstă și cei care locuiesc în case de bătrâni vor primi primele doze, iar armata va fi implicată în distribuție.

"Intenția noastră este de a limita călătoriile în străinătate și între regiuni în timpul sărbătorilor de iarnă", a spus ministrul sănătății, adăugând că mișcările ar putea fi limitate în continuare în zilele de Crăciun, dar și de Anul Nou. El a reiterat că guvernul intenționează să mențină stațiunile de schi închise. Italia, prima țară occidentală care a fost lovită de virus, a înregistrat 56.361 de decese cauzate de COVID-19, a doua cea mai mare valoare din Europa după Marea Britanie. De asemenea, a înregistrat 1,62 milioane de cazuri, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel