Israel discută introducerea celei de-a patra doze de vaccin COVID-19
Oficialii israelieni din domeniul sănătății vor discuta despre al patrulea vaccin COVID-19.
Grupul de experți din domeniul sănătății din Israel se va reuni în urma răspândirii variantei Omicron și va discuta despre cea de-a patra doză pentru persoanele imunodeprimate, precum și despre recomandările de vaccinare pentru copiii cu tulburări neurologice și cei refăcuți după infecția cu SARS-CoV-2, scrie Channel 12.
Comitetul consultativ de vaccinare al Ministerului Sănătății și echipa responsabilă cu epidemiile vor lua în considerare cea de-a patra doză doar pentru grupurile vulnerabile care încă nu au dezvoltat anticorpi, pentru a preveni coronavirusul. De asemenea, grupul de experți va discuta liniile directoare de vaccinare pentru copiii cu tulburări neurologice, dar și imunizarea copiilor care se recuperează după virus.
Discuția despre o potențială a patra doză a fost provocată de răspândirea variantei Omicron în Africa de Sud, pe 24 noiembrie, și de clasificarea sa ulterioară drept „variantă de îngrijorare” de către Organizația Mondială a Sănătății și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.
Potrivit experților, dovezile timpurii sugerează că varianta Omicron provoacă un risc mai mare de reinfectare în comparație cu alte variante, ceea ce înseamnă că persoanele care au avut deja virusul sunt susceptibile de a fi infectate din nou. În Marea Britanie, persoanele imunodeprimate sunt deja eligibile pentru a primi a patra doză de vaccin.
Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) din Marea Britanie a declarat săptămâna trecută că persoanele vulnerabile la COVID-19 pot fi injectate cu a patra doză, la trei luni după ce au primit-o pe cea de-a treia, scrie YNetNews.
OMS pledează pentru o diversificare regională a producţiei de vaccinuri
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a pledat luni la Kigali (Rwanda), cu prilejul unui forum organizat de Uniunea Africană (UA), pentru o producţie farmaceutică continentală de vaccinuri, atât împotriva COVID-19 cât şi în perspectiva altor pandemii, relatează EFE.
Potrivit lui Tedros, cumplitul decalaj în furnizarea actuală a vaccinurilor anti-COVID-19 - cu ţările G20 care au primit 80 % din dozele fabricate, faţă de 0,6 % pentru ţările sărace - 'arată că lumea' trebuie să mizeze pe promovarea producţiei locale, inclusiv în Africa.
Detectarea variantei Omicron şi reacţia internaţională care a urmat, cu restricţii imediate impuse călătoriilor din ţările din sudul Africii, este potrivit lui, un exemplu al acestei situaţii injuste faţă de ţările cele mai vulnerabile, agravată de incapacitatea acestora de a se aproviziona cu produse farmaceutice din producţie proprie (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News