Data actualizării:
Data publicării:

Iohannis: Justiția să-i tragă la răspundere pe cei vinovați!

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a declarat, luni, că la 30 de ani de la Revoluție, nu a fost aflat adevărul despre ceea ce s-a întâmplat în timpul revoltei anticomuniste din 1989.

Potrivit șefului statului, o democrație veritabilă este construită pe bazele adevărului și ale dreptății, iar această "restanță majoră a justiției române reprezintă o fantomă care ne va urmări pe toți multă vreme de acum încolo".

„Așadar, Justiția trebuie să stabilească adevărul și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați!

Veți fi de acord cu mine că o țară construită pe sacrificiul eroilor și al martirilor români, care a îmbrățișat valorile statului de drept, o țară membră a Uniunii Europene și a NATO, care a ales calea democrației liberale, nu poate fi indiferentă la crimele și abuzurile comise de regimul comunist în Decembrie 1989. Comunismul a reprezentat chintesența răului absolut, iar eliberarea din ghearele unei conduceri criminale a fost posibilă doar prin revolta din Decembrie 1989. Toți acei români care s-au ridicat la luptă, începând cu 16 Decembrie '89, mai întâi în Timișoara și apoi în celelalte orașe din țară, au avut credința că regimul care i-a aruncat în minciună, întuneric și frică poate fi învins, iar democrația poate fi cucerită într-un mod categoric. Valorile pentru care ei au luptat sunt temelia societății noastre, în care oricine poate exprima opinii diferite referitoare la trecut, prezent ori viitor. Această libertate însă nu poate să ducă în derizoriu adevărul", a spus Klaus Iohannis.

El a mai spus că niciun partid politic, niciun grup, nicio entitate și niciun român nu au dreptul să nege existența acestui „eveniment cardinal pentru devenirea democratică a României".

„În calitate de Președinte al României, resping cu fermitate orice opinie care pune sub semnul întrebării existența unei revoluții anticomuniste, plătite cu jertfă de sânge, pentru libertate și democrație, în Decembrie 1989", a mai afirmat șeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel