Data actualizării:
Data publicării:

Ambasada SUA, informare cu privire la amenințări care ar putea viza lăcașe de cult din România în acest weekend. Update: Mesajul SRI

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București informează cu privire la amenințări care ar putea viza lăcașe de cult din România în acest weekend.

Update 2:

Alerta emisă de Ambasada SUA în România are loc în perioada în care evreii sărbătoresc Iom Kippur (Ziua ispășirii), cea mai însemnată dintre cele trei mari sărbători religioase evreiești.

„Yom Kippur este considerată ziua cea mai sfântă și mai însemnată din an, având un caracter aparte față de celelalte din cele zece zile de pocăință: o tradiție iudaică spune că, după ce poporul a păcătuit prin idolatrie, Yahve, Binecuvântat fie Numele, s-a răzgândit din intenția de a dărui poporului Legea cea sfântă”, potrivit descrierii de pe Holocaust Museum.

Update:

„În prezent, Serviciul Român de Informații nu are date și informații care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă, dar ținând cont totuși de contextul internațional de securitate și de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, Serviciul Român de Informații (SRI) cu structurile competente și cu toate celelalte structuri și instituții din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, evident că va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate în România“, a transmis, vineri seară, Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvant al Serviciului Român de Informații

Știrea inițială:

Ambasada SUA a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee din România în weekend-ul 11-13 octombrie 2024.

Ambasada Statelor Unite ale Americii a fost informată cu privire la amenințări care ar putea viza o sinagogă, un templu sau o moschee din România în weekend-ul 11-13 octombrie. Ambasada îndeamnă cetățenii americani să manifeste prudență sporită în apropierea instituțiilor religioase din România în această perioadă.

Măsuri de luat:

- Exercitați o prudență sporită și luați în considerare evitarea instituțiilor religioase în această perioadă;

- Păstrați un comportament discret;

- Fiți conștienți de împrejurimi;

- Revedeți-vă planurile personale de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel