Data actualizării:
Data publicării:

Cea mai mare amenințare pentru sănătatea noii generații. Europarlamentara Georgiana Teodorescu, semnal de la Bruxelles / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Georgiana Teodorescu Foto: Crișan ANdreescu
Georgiana Teodorescu Foto: Crișan ANdreescu

Maria-Georgiana Teodorescu, europarlamentară din grupul ECR, a abordat subiect prioritar și sensibil pentru societatea românească în Parlamentul European, respectiv consumul și traficul de droguri.

"Traficul de droguri distruge generații și alimentează crima organizată. Să protejăm viitorul acum, nu atunci când este prea târziu", a scris europarlamentara Maria-Georgiana Teodorescu.

Alături de postare, avocata a publicat un videoclip cu discursul său din Parlamentul European, unde a abordat acest subiect sensibil pentru societatea românească, și anume consumul și traficul de droguri. Aceasta a prezentat modalitatea principală de introducere a drogurilor în țările membre UE și a cerut înăsprirea măsurilor de control și combaterea fenomenului.

"Traficul de droguri este una dintre cele mai mari amenințări actuale la adresa sănătății fizice și psihice a noii generații"

"Traficul de droguri este una dintre cele mai mari amenințări actuale la adresa sănătății fizice și psihice a noii generații, precum și principala sursă de venit a crimei organizate. Dacă proveniența cocainei este legată, în principal, de țările din America de Sud, a heroinei de Afganistan, țara europeană care produce cantitățile cele mai mari de droguri sintetice este Olanda.

Modalitatea principală de introducere în țările membre UE este prin intermediul firmelor internaționale de curierat. Așadar, informațiile și rutele sunt cunoscute. Trebuie doar înăsprite măsurile de control. Știați că la trimiterea unui colet prin curierat din Olanda nu se cere nici măcar o carte de identitate? Oricine poate trimite orice produs dorește către orice țară membră UE, fără absolut niciun control.

Odată ce drogurile au pătruns pe teritoriul țării, ajung să fie vândute cu precădere tinerilor, ba chiar și copiilor, întrucât prețul pentru drogurile sintetice este infim, iar pedepsele sunt prea blânde.

Pentru a-și procura dozele zilnice, un consumator devine, cu timpul, traficant. În acest mod, fenomenul consumului de droguri ia amploare. Uniunea Europeană, care știe să spună azi nu ferm produselor din Rusia sau China, trebuie să aibă aceeași tărie pentru a spune ‘nu drogurilor’, indiferent de măsurile de control care ar fi necesare pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen", a spus Maria-Georgiana Teodorescu.

Doamna Eurodeputat Maria-Georgiana Teodorescu face parte din grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni. Vezi aici site-ul ECR Group.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel