Data actualizării:
Data publicării:

Iohannis, întâlnire cu primarii: Reforma în domeniul fiscal, o mare păcăleală

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
Președintele României
Președintele României

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, în fața primarilor de municipii, la Gala Asociației Municipiilor din România, unde a continuat seria atacurilor la conducerea Guvernului.

Primarul unei comunități este politicianul cu cea mai mare legitimitate de departe, în comuna respectivă și forma de democrație este una aproape directă. 

Bănuiesc că dumneavoastră, toți v-ați dat seama că atunci când faceți un lucru care este perceput a fi bun pentru comunitate, lumea vă mulțumește și aflați imediat că a fost bine. Reversul, însă, este la fel de adevărat. Dacă o măsură este prost primită sau nepopulară și acest lucru îl află primarul într-un mod foarte direct. Există o șansă enormă pentru România, această șansă sunteți dumneavoastră și colegele și colegii primari din celelalte unități administrativ-teritoriale.

România se transformă, iar dumneavoastră trebuie să fiți partea care induce schimbări pe care le resimte cetățeanul imediat și direct. 

Cunosc realizările din multe municipii pe care le reprezentați cei care sunteți aici. Și pot să vă spun că sunt impresionante. Lucrurile se mișcă foarte repede și foarte bine. Vă amintiți că am vizat localități în care dumneavoastră activați și mi-am exprimat opinia pozitivă despre mersul lucrurilor. Îmi amintesc, din perioada mea de la primărie, fiind în interiorul lucrurilor, câteodată nu îți dai seama de cum se mișcă ele sau de progresul care se realizează. Venind puțin din afară, se vede foarte bine și se vede că vă mișcați foarte bine. Pentru acest lucru meritați felicitări. Din păcate, nu peste tot lucrurile se mișcă la fel de bine. Oricât de bun ar fi un primar, el nu este singur în spațiul politic românesc, ci trebuie să se relaționeze, să interacționeze cu conducerea.

Primarii vor să se miște, Guvernele sunt mai reticente. Această reticență este de multe ori frustrantă, nu numai pentru dumneavoastră, ci și pentru mine, pentru români. Vi s-a promis, nu s-a realizat. A doua chestiune: banii, nu numai că nu vi s-a dat o bază mai mare, ci s-a făcut așa zisa reformă în domeniul fiscal, o mare păcăleală. Aparent românilor li s-au dat mai mulți bani, dar în realitate, nu.

Părerea mea este că nu suntem pregătiți pentru preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene., a afirmat Klaus Iohannis la întâlnirea cu primarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel