Data publicării:

Peste 30.000 de maşini, verificate cu eDAC. Sute de şoferi, scoşi din trafic

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română

Sute de şoferi au fost scoşi din trafic de poliţişti, după verificările cu sistemul eDAC. 

 Peste 30.000 de verificări au fost efectuate cu aplicaţia eDAC, în ultimele 24 de ore, pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care precizează şi că 743 de conducători auto au fost scoşi din trafic deoarece reprezentau un potenţial pericol pentru ceilalţi participanţi.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 4.384 evenimente la care s-a intervenit operativ, 186 de autori de infracţiuni au fost prinşi în flagrant, 743 de conducători auto au fost scoşi din trafic pentru că reprezentau un potenţial pericol pentru ceilalţi participanţi, iar opt persoane au fost salvate.

Principalele misiuni desfăşurate de angajaţii MAI au vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii de orice fel; creşterea gradului de siguranţă rutieră; acordarea asistenţei medicale de urgenţă; supravegherea şi controlul frontierei de stat.

Pentru protejarea cetăţenilor, efectivele MAI au intervenit la 4.384 evenimente: 2.998 - ordine publică şi 1.386 - situaţii de urgenţă. În materie de ordine şi siguranţă publică au fost semnalate 872 de posibile infracţiuni, au fost prinşi în flagrant 186 de autori, care au săvârşit 184 de fapte penale, au fost depistate 19 persoane urmărite, iar faţă de 33 de persoane s-au dispus măsuri preventive.

"Intervenţiile au fost imediate şi ferme pentru liniştea cetăţenilor care ar fi putut fi afectaţi. Eforturile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice au dus la identificarea şi sancţionarea a numeroase fapte penale şi contravenţii, contribuind astfel la creşterea siguranţei cetăţenilor", menţionează MAI.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate 30.354 de verificări cu aplicaţia eDAC pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale. Conform sursei citate, eDAC a semnalat 25 de alerte. MAI dă ca exemple în acest sens o persoană urmărită, trei persoane căutate, două persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi două obiecte căutate.

MAI arată şi că au fost scoşi din trafic, reprezentând un potenţial pericol pentru ceilalţi participanţi, 743 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii. MAI menţionează că 71 de persoane au fost depistate sub influenţa alcoolului, iar 16 sub influenţa substanţelor interzise/drogurilor. Totodată, au fost depistate în trafic 21 persoane care nu deţineau permis de conducere.

Au fost oprite din a circula pe drumurile publice 344 de autovehicule care nu prezentau siguranţă în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 344 de autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

Sursa citată precizează şi că 3.828 poliţişti de frontieră au acţionat cu 950 de mijloace de mobilitate, din care 2.275 la supravegherea frontierei şi 1.386 la controlul de frontieră efectuat în punctele de trecere.

Astfel, au fost supuse controalelor, pe sensul de intrare în ţară: 115.246 de persoane şi 35.053 de mijloace de transport. Pe sensul de ieşire din ţară, au fost controlate: 107.886 de persoane şi 32.548 mijloace de transport. În urma controalelor efectuate 40 de cetăţeni străini au fost respinşi la intrare în ţară, iar 14 la ieşire.

Au fost reţinute în vederea confiscării bunuri în valoare totală de peste 181.000 lei. Au fost constatate 74 de infracţiuni, din care 11 la controlul frontierei, 15 la supravegherea frontierei şi 48 în zona de frontieră.

S-au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.520 de lei.

MAI menţionează că au fost efectuate şi 1.164 de misiuni de asistenţă medicală, 51 de misiuni de stingere incendii, şase misiuni de descarcerare şi că trei persoane au fost salvate.

De asemenea, şapte aeronave au fost ridicate de la sol, pentru misiuni aero-medicale / SMURD; zboruri de instrucţie şi de verificare aeronave; misiuni de monitorizare a traficului rutier. În urma acestor misiuni au fost salvate cinci persoane.

În domeniul imigrărilor, MAI informează că trei cetăţeni străini au fost depistaţi cu şedere ilegală, au fost emise 180.807 de permise de şedere pentru protecţia temporară, din care 65 în ultimele 24 de ore, iar gradul total de ocupare al centrelor de cazare IGI este de 21,9%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel