Data actualizării:
Data publicării:

VIDEO + FOTO Circ la planșeul Unirii. Nicușor Dan strigă ”Unde e Jandarmeria?”. Prefectul a venit la fața locului să-l liniștească/ Armand instigă oamenii să iasă în stradă UPDATE

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Politica
WhatsApp
Captură video
Captură video

Nicușor Dan se află la planșeul Unirii, făcând... mult zgomot. Situația este absolut hilară. 

Rezumat al celor redate mai jos: 

Citește și: Bătălia de la planșeul Unirii. Ce scot la iveală documentele semnate de Nicușor Dan și Daniel Băluță

Nicușor Dan aleargă polițiștii locali pentru un ”principiu”

”Cine trebuie să ne ajute pe noi să punem în aplicare este Poliția Națională” a spus Nicușor Dan, luni seară. Primarul general vrea să dărâme gardurile instalate de primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, dar chiar și polițiștii fugeau de el. 

Inquam Photos / Octav Ganea

Pentru că nu a fost ajutat de Poliția Națională, Nicușor Dan a emis chiar el dispoziție de... dărâmare a gardurilor amplasate de Primăria Sectorului 4 pentru a începe lucrările la planșeul Unirii. ”Nu-mi închipuiam că nu o să reușim să intrăm, ne întoarcem, venim cu alt plan, până la urmă aceste garduri vor fi date jos” a afirmat primarul general, care spune, liniștit, că-n bătălia sa cu primarul de Sector a pierdut inclusiv o întâlnire pe fonduri europene, ”dar e mai important un principiu”: acest principiu face diferența dacă vrem să trăim într-un trib sau într-o democrație, susține el. 

Inquam Photos / Octav Ganea

”Unde e jandarmeria, unde sunt organele statului?” întreabă Nicușor Dan (ora 20:35) în timp ce din spatele lui oamenii scandează ”Plicușor” și-i strigă ”Foamea ta distruge Bucureștiul”. 

Nicușor Dan susține că prefectul face circ: ”Am vorbit adineauri, m-a rugat să fiu mai conciliant. Ce să facem, dacă cineva intră în curtea ta, să fii conciliant”. El îi spune prefectului că are cereri pe birou de... trei ani, deci prefectul este în funcție de fix 6 luni. 

Bărbat rănit la fața locului

La fața locului un bărbat este rănit, însă primarul Capitalei nu are niciun interes pentru starea sa, dând declarații în fața presei. Bărbatul ținea de gardul pe care vrea să-l dărâme Nicușor Dan, iar acum zace inconștient la pământ, se pare că i-ar fi spart capul. Este vorba despre un angajat al Primăriei Sectorului 4. 

Inquam Photos / Octav Ganea

O a doua ambulanță a venit la fața locului, fiind vorba, se pare de două persoane rănite. 

Ulterior, cu privire la bărbatul în stare gravă, Nicușor Dan a răspuns, întrebat fiind cum răspunde la această situație: ”Da... nu știu, investigați dvs., mie mi-e greu să cred ce spune un reprezentant al primăriei Sectorului 4”. 

Prefectul Capitalei spune că efectiv nu poate dialoga cu primarul general

Mihai Toader, prefectul Capitalei, afirmă că dispoziția emisă de Nicușor Dan este atacabilă, prin urmare, nu aveau de ce să fie buldozerele la fața locului. ”Eu aș încerca să fiu mediator dacă aș avea cu cine să dialoghez. Eu o să încerc să-l sun din nou pe primarul general” a afirmat prefectul, la Antena 3 CNN. ”Domnul primar general să se calmeze în seara aceasta” spune prefectul, care-i invită pe Nicușor Dan și Daniel Băluță, marți dimineață, la un dialog. 

Ceea ce a mai spus prefectul este că ”pentru dispoziția de desființare este necesară neexistența unei autorizații de construire, or, în cazul de față, există autorizația de construire”, dând de înțeles că dispoziția nu este emisă în mod legal. 

Prefectul Capitalei a ajuns la ora 20:30, la fața locului, spunând că ”lucrările au început cu autorizație de construcție emisă, fiind suficientă atât timp cât terenul este cadastrat și intabulat de Guvernul României”. Mihai Toader spune că dispoziția emisă de Nicușor Dan ”a fost dată pe picior”, el dând dreptate Primăriei Sectorului 3 și Primăriei Sectorului 4. Prefectul a mai spus că Poliția nu are atribuții să verifice legalitatea unor autorizații de construcție, așa cum a cerut Nicușor Dan. Totodată, prefectul a spus că starea răniților este bună. ”Am venit până aici să discut cu dânsul - n.r. Nicușor Dan” a mai precizat prefectul. 

”În momentul de față, mă duc la birou să atac dispoziția” a precizat prefectul. 

”De ce faceți circ?” întreabă cetățenii la fața locului

O femeie aflată la fața locului îi spune lui Nicușor Dan: ”De ce faceți circul ăsta? Nu aveți autoritate”. Nicușor Dan răspunde că dacă polițiștii locali s-au opus ”abuziv” nu înseamnă că nu are autoritate.

Inquam Photos / Octav Ganea

”Act de cruzime ieșit din comun, nu înțeleg, nu pot să înțeleg de ce se întâmplă asta” spune primarul Băluță

”Mă sperie comportamentul pe care-l are vizavi de oameni, în general. Noi suntem în legalitate” afirmă Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. El consideră că instituțiile statului ar trebui să acționeze ferm: ”Nu mi se pare corect să stăm la distanță, să ne uităm cum oamenii sunt răniți”. ”Sunt bulversat, e un act de o cruzime rar întâlnită, nu am cuvinte, nu m-am așteptat să trăiesc așa ceva vreodată. Totuși, vorbim despre niște oameni, e ceva nu pot comenta sau califica” a mai declarat Daniel Băluță. 

Daniel Băluță a spus că persoanele rănite sunt cei doi manageri de proiect. Unul este rănit în zona pieptului, iar celălalt este rănit grav la picior, a anunțat Primarul sectorului 4, la ora 21:00. 

Șoferul buldoexcavatorului nu a oprit și a dat peste ei, conform lui Daniel Băluță: ”S-a întâmplat în prezența primarului general al Capitalei”. 

Armand instigă la ieșit în stradă

Și Clotilde Armand a ajuns la Piața Unirii, în susținerea lui Nicușor Dan: ”Am venit să văd dacă statul român e eșuat sau nu”. Aceasta instigă oamenii să iasă în stradă, ”la o plimbare”. 

Între timp, Nicușor Dan stă în mașină, lângă planșeu, păzit de doi polițiști. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel