Iohannis: România sprijină aderarea ţărilor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 06 mai 2020, 15:49
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat, miercuri, importanţa consolidării relaţiilor cu Balcanii de Vest, arătând că România sprijină aderarea acestor ţări la Uniunea Europeană.

„Pentru România, şi pentru mine personal, este extrem de important să consolidăm relaţiile cu Balcanii de Vest şi să încurajăm aceste ţări să obţină aderarea la Uniunea Europeană, la momentul potrivit şi vreau să îmi exprim satisfacţia pentru faptul că am făcut paşi semnificativi în direcţia corectă.

Din partea României, din partea mea, întregul sprijin pentru aceste ţări în cadrul procedurilor. Îmi doresc ca Balcanii de Vest să fie alături de noi, aproape de noi, însă mă aştept ca ei să spună: 'Da, Uniunea Europeană este partenerul nostru!'.

Aş vrea să aud acest lucru foarte clar de la toţi prietenii noştri din Balcanii de Vest. Câteodată, bineînţeles, ajutorul de la Uniunea Europeană nu ajunge în două secunde, dar, de fiecare dată, atunci când ajunge, este substanţial şi este important. În concluzie: cred că suntem pe drumul cel bun, dar acest drum trebuie să fie acceptabil pentru ambele părţi', a spus Iohannis în cadrul intervenţiei la summitul PPE, care a avut loc în sistem de videoconferinţă.

Şeful statului va participa, miercuri, tot prin sistem videoconferinţă, şi la reuniunea la nivel înalt UE - Balcanii de Vest.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?