Data publicării:

Colesterolul mărit se poate manifesta pe față. Semnele pe care nu trebuie să le ignori

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Colesterolul ridicat se poate detecta printr-o analiză de sânge, dar există câteva semne care ne pot avertiza despre existența sa. 

Hipercolesterolemia este prezența unor niveluri ridicate de colesterol în sânge. Cu colesterolul ridicat, este posibil să se formeze depuneri grase în vasele de sânge.

În timp, aceste depuneri cresc și fac mai dificil fluxul suficient de sânge prin artere. Uneori, aceste depuneri pot să se rupă brusc și să formeze un cheag care cauzează un atac de cord sau un accident vascular cerebral.

Colesterolul ridicat poate fi detectat doar printr-o analiză de sânge, dar există câteva semne care ne pot avertiza despre existența sa. Doctorul Amir Khan afirmă, în declarații citate de ziarul englez Daily Mirror, că unul dintre aceste semne poate fi observat pe față.

„Fața îți poate spune multe despre sănătatea ta, așa că vom începe cu ochii. Dacă ai observat noi umflături albe sau galbene în jurul pleoapei, în special în acea zonă osoasă, ar putea fi un semn de colesterol ridicat”, spune Khan.

Factorii de risc pentru colesterolul ridicat includ o alimentație nesănătoasă, obezitatea, fumatul, consumul de alcool și lipsa exercițiului fizic, dar și genetica joacă un rol important.

Din fericire, îmbunătățirile în stilul de viață pot remedia situația, deși unele persoane pot necesita medicație, potrivit 20minutos.es

Alte probleme de sănătate care se pot manifesta pe față

Pe lângă colesterolul ridicat, fața poate reflecta și alte probleme de sănătate, printre care:

Diabet: Unele semne ale diabetului pot include pielea uscată, iritații, infecții frecvente, dar și o afecțiune numită dermopatie diabetică, care se manifestă prin pete maronii pe picioare sau pe față.

Hipertensiune arterială: Poate duce la roșeață facială, vase de sânge vizibile sau chiar leziuni ale pielii.

Probleme tiroidiene: Un hipotiroidism poate cauza umflarea feței, iar o hiperfuncție tiroidiană (hipertiroidism) poate duce la ochi proeminenți sau la o piele subțire și fragile.

Boli hepatice: Afecțiunile hepatice pot provoca icter (colorarea galbenă a pielii și a ochilor) și un aspect palid al feței.

VEZI ȘI: Ceaiul care ajută la combaterea retenției de lichide și îmbunătățirea digestiei https://www.dcnews.ro/ceaiul-care-ajuta-la-combaterea-retentiei-de-lichide-si-imbunatatirea-digestiei_974514.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel