Investiție URIAȘĂ în industria alimentară din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
investitie
investitie
Grupul Food Union care este prezent și pe piața din România, a primit o investiție de 214 milioane de euro de la un fond de investiții din top din Asia și de la un investitor deja existent în grup. 

Grupul Food Union, un grup cu operațiuni internaționale în domeniul producției de lactate și înghețată, cu o cotă de piață importantă în Europa de Nord și acționarul majoritar al producătorului român de înghețată ALPIN57LUX, care este în același timp și liderul pieței de producție înghețată în Țările Baltice, a primit o investiție totală de 214 milioane EUR (circa 225 milioane USD) de la PAG, un fond de investiții de top din Asia, și de la Meridian Capital, un investitor existent în grup.

La momentul achiziției, fondatorul companiei românești, domnul Ioan Istrate – în continuare Director General și acționar Alpin57Lux, declara:

"In 1994 am pornit ‚de la firul ierbii' avand ca ‚investitie' strict increderea si suportul familiei. In prezent producem peste 80 tone inghetată zilnic, detinem o sectie de patiserie sub brandul Romcherie, precum si legumele congelate Maestro Alpin. Performanta realizata de echipa formata din peste 450 angajati Alpin57Lux a atras atentia acestui investitor strategic, care are un proiect de dezvoltare care coincide cu planurile noastre. Voi ramane in continuare la conducerea companiei, însa urmatorii ani vor reprezenta un avant si mai puternic decat am fi reusit pe cont propriu. Produsele pe care le-am creat cu dragoste merita sustinerea financiara a Food Union."

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel