Kadir Nurman, omul care a creat doner kebab, o specialitate de origină turcă, a murit la vârsta de 80 de ani.
Kadir Nurman a emigrat în Germania la mijlocul secolului şi acolo ar fi fost primul care a servit carnea de miel preparată la rotisor pe o lipie, numai bună de mâncat pe fugă, chiar din mers, în drum spre muncă.
Bărbatul şi-a deschis primul magazin specializat în prepararea doner kebab în 1972, în Berlinul de Vest. Contribuţia lui Nurman la inventarea popularului fel de mâncare a fost recunoscută în 2011, când a fost premiat de o asociaţie turcă.
Azi, doner kebab poate fi servit în toate marile capitale europene, precum şi peste ocean, în Statele Unite, dar și în România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală