Invazie de căpușe. 58 de copii au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu București, într-o singură zi
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Catkin de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Catkin de la Pixabay
Medicii atrag atenția asupra riscurilor mușcăturii de căpușe. Weekendul trecut au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, într-o singură zi, 58 de copii.

Cadrele medicale avertizează asupra riscului mușcăturilor de căpușe. Weekendul trecut, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București au ajuns 58 de copilași mușcați de căpușe, într-o singură zi. Părinții i-au dus pe micuți la Urgențe imediat ce au sesizat căpușele pe trupul micuților. 

Medicii mai atrag atenția că și animalele de companie pot fi ținta căpușelor și că în cazul acestora ar fi de recomandat eliminarea căpușelor cât de repede posibil. Cadrele medicale mai precizează că mușcătura de căpușă este nedureroasă și de aceea nu e sesizată imediat mai ales dacă la locul înțepăturii nu se dezvoltă papula urticariană.

Căpușele au o predilecție pentru zonele calde și umede ale tegumentului. Acestea sunt purtătoare de bacterii și virusuri ce duc la afecțiuni precum: Lyme, febra mediteraneană, babetsioză, bartoneloză, ricketsioză, encefalită, arată Antena3, potrivit dcmedical.ro

VEZI ȘI: Cum să te protejezi de CĂPUȘE. Reguli simple de urmat

Pfizer aduce în România un vaccin împotriva encefalitei de căpușe. Numai bun pentru București

Deratizarea Capitalei României a fost amânată în acest an, iarba a crescut în parcurile din București, iar căpușele au început să-și facă simțită prezența tot mai mult în spațiile verzi. Primarul general a precizat că așteaptă ca vremea să se îmbunătățească pentru a începe deratizarea și tunderea ierbii. Totuși, până atunci, numeroase persoane pot lua contact cu insectele și pot fi înțepate. 

Pe măsură ce timpul trece și problema căpușelor devine una tot mai stridentă în Capitala României, oamenii se tem tot mai mult să nu contracteze diferite afecțiuni de la acestea. Encefalita transmisă de căpușe (TBE – Tick Borne Encephalitis) este o boală virală gravă, transmisă în principal de căpușe, care poate fi prevenită prin vaccinare, ar în România tocmai a fost introdus pe piață un vaccin, produs de Pfizer.

Vaccinul (cu virus întreg, inactivat) indicat pentru imunizarea activă (profilactică) împotriva encefalitei provocată de căpușe (TBE), produs de compania Pfizer, este acum disponibil și în România cu cele două forme de prezentare: una pentru administrare la copii și adolescenți cu vârste între 1 și 15 ani și forma pentru administrare la persoanele cu vârsta de 16 ani și peste. (Citește mai multe AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel