Întrebarea lui Bogdan Chirieac la care nu a vrut să răspundă Petre Daea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul Petre Daea a avut o conversație, miercuri seară, cu Bogdan Chirieac.

În cadrul emisiunii Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, Petre Daea a refuzat să răspundă la o întrebare adresată de analistul politic Bogdan Chirieac. Redăm mai jos dialogul dintre ministrul Agriculturii, Bogdan Chirieac și moderatorul Mihai Gâdea.

„Domnule ministru, câte laboratoare sunt în România pentru fructe și legume?“, a întrebat Mihai Gâdea.

„Două laboratoare, mobilate bine de ministrul Agriculturii. Sunt laboratoare de referință la nivel european“, a spus ministrul.

„PROTV-ul difuzează următoarea știre, domnul ministru, și spune în felul următor, că în 2022 au fost 2.338 de probe de legume și fructe din toată țara, ceea ce înseamnă 6 probe pe zi. Vi se pare suficient?“, a insistat Mihai Gâdea.

„Este un program pe baza unui regulament al UE. Aici e vorba de măsuri de prevenire“, a spus ministrul, moment în care Mihai Gâdea a zis din nou: „6 probe pe zi vi se pare suficiente?“

„Eu nu spun că sunt suficiente sau insuficiente, ci eu vreau să duc discuția în zona de prevenție pe care noi o luăm. Tehnologiile pe care le aplicăm sunt sub ochiul specialistului (...)“, a spus Petre Daea.

„Domnule ministru, Bogdan Chirieac vrea să vă adreseze o întrebare“, a spus Mihai Gâdea.

CITEȘTE ȘI      -      Grevă. Chirieac: Sindicaliștii nu își vor trăda colegii profesori. Acceptarea acestei oferte este scandaloasă

„Cum știți, domnule ministru, că nu sunt folosite substanțe interzise, că de verificat, nu verificați? Dacă spuneți că substanțele sunt sub ochiul critic al specialistului, cum știți dacă sunt utilizate substanțe toxice dacă din cât e România asta de mare luați 6 probe pe zi?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Este vorba de lucrul în câmp, în legumicultură. O plantă, de la sămânță până la rod, este urmărită de specialiști ...“, a spus Petre Daea.

„Cum știți că nu se folosesc pesticide în exces sau substanțe interzise pentru creșterea mai rapidă a legumelor și fructelor?“, a insistat Bogdan Chirieac.

„Urmărind la fiecare legumicultor în parte de către specialiștii de la autoritatea fitosanitară, de la specialiștii din direcțiile agricole“, a replicat Petre Daea.

„Dacă nu aveți... cu ce face probe?“, a întrebat Bogdan Chirieac. 

„Vă rog, dați-mi voie“, a spus ministrul Petre Daea, iar Bogdan Chirieac a adăugat: „Păi vă dau voie, dar nu răspundeți la întrebare, domnule ministru“.

„Vă răspund la întrebare cum trebuie să vă răspund, prin ceea ce știu și ceea ce cunosc, nu prin răspunsul pe care îl doriți dumneavoastră și vreți să mi-l impuneți“, a replicat ministrul Daea.

„Eu nu vreau să vă impun nimic, ci doar vă întreb“, a spus analistul politic. 

Mihai Gâdea a adăugat că întrebarea lui Bogdan Chirieac a fost una „extrem de pertinentă“. Dar tot nu a primit răspuns.

CITEȘTE ȘI     -     "Daea, demisia!". Vlad Mircea Pufu îi cere ministrului Agriculturii să plece din Guvern: Rezultatele comunicate de procurori ne arată că îndemnați populația la otrăvire!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel