Asistentă de la Spitalul Universitar București, intervenție îngrijorătoare la Antena 3. Afirmații GRAVE. Raed Arafat face verificări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă
Mioara, asistentă medicală la Spitalul Universitar București, a intervenit la Antena 3, unde a făcut afirmații grave, împreună cu soțul acesteia. Raed Arafat, șeful DSU, a spus că urmează să facă verificări.

Asistenta care a avut grijă de pacientul cu COVID-19, internat la Universitar, afirmații grave

”Sunt asistent medical la Spital Universitar, chiar pe Secția unde s-a depistat acel pacient - n.r. cu Coronavirus - eu am avut grijă de el, marți, l-am găsit acolo, este pacientul care a decedat. Întrebarea mea este: nouă, asistenților medicali, cine ne face aceste teste? Nu a venit nimeni la noi, nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem bine, ce facem, dacă avem nevoie de ceva. Eu n-am cumpărat alimente tot magazinul, nu știam că o să se ajungă în această situație, ca un pacient de la camera de gardă să ajungă la etajul 13, fără a fi investigat cu strictețe, avea febră. Noi am încercat să-i explicăm doamnei doctor, i-am spus că pacientul, chiar cu antibiotice, la patru ore, făcea febră 39” a spus asistenta medicală. Întrebată ce echipament a purtat, a răspuns că o mască și o pereche de mănuși. 

Asistenta de la Spitalul Universitar București a spus că a avut simptome: ”Am avut, da, oboseală, arsuri, dureri foarte mari de cap”. Întrebată de Raed Arafat dacă n-a fost testată de nimeni, nici la spital, nici acasă, a răspuns că nu. ”Am fost sunați vineri pe la 22:00, de la Direcție, să fiu întrebată când sunt de muncă, ce s-a întâmplat și să rămân în carantină, asta a fost totul, de vineri, până-n prezent, nu m-a mai sunat nimeni, nu m-a mai căutat nimeni” a spus asistenta, iar Raed Arafat a spus că va verifica aceste aspecte. 

"De ce porți dragă mască, ești bolnavă, tușești?" Raed Arafat spune că masca era obligatorie

”M-a deranjat atitudinea dlui Ionescu, director de îngrijiri medicale. Când am fost la Direcție să luăm un referat pentru analize suplimentare la un pacient, chiar marți, mi-a spus: ”De ce porți dragă mască, ești bolnavă, tușești?”. I-am spus că avem pe secție pacienți cu pneumonie, fac febră și eu vreau să fiu protejată și mi-a spus că nu e nevoie să port mască” a continuat asistenta. Raed Arafat a explicat că-n spital, mai ales când se ocupă de astfel de pacienți, este obligatorie purtarea măștii. 

Asistenta a spus că a comunicat și cu DSP, de unde ar fi primit răspuns că dacă nu are simptome precum tuse, febră, respirație greoaie, nu se fac astfel de teste pentru COVID-19. ”Au schimbat metodologia de testare, e una nouă, aici o să verific. Dacă are simptome, trebuie să fie testată” a spus Raed Arafat. Asistenta a specificat că a fost contact direct. ”Ce pot să vă promit este că, la ieșire din emisiune, sun și verificăm” a continuat șeful DSU. 

În izolare, asistenta medicală este alături de soțul acesteia. Mihai Gâdea le-a spus că se vor organiza și nu vor mai avea probleme cu produsele alimentare de mâine.

Soțul femeii, cu arsuri pe față, gât, ochi, nas

Soțul femeii a intervenit în direct, unde a spus că are și el simptome, la fel ca și soția sa: ”Am simptome ca un om care a fost gazat sau a sudat, cu arsusă pe față, gât, ochi, nas. Avem ambii aceleași simptome. Îmi pierd respirația ca și o strângere, o gheară, nu e pe fond nervos. Am și tuse uscată, febră n-am făcut deocamdată. Am sunat la DSP și contacții avuți. Se dau oameni afară și se folosesc de posibilitatea de a închide contractele de muncă. Oamenii, de frică, nu vorbesc. Nici DSP nu ne caută, nu e normal”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel