Întâlnire în Transcarpatia. Maghiarii și ucrainienii își dau mâna
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
O întâlnire între ministrul de externe maghiar, Peter Siyarto, și omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, ar urma să aibă loc în această lună în regiunea Transcarpatia.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, și omologul său ungar Peter Siyarto se vor întâlni pe 23 septembrie în Transcarpatia. Întâlnirea va avea loc la Ujgorod și la Beregovo.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Kiev, „Dmytro Kuleba și-a invitat omologul său maghiar să viziteze Transcarpatia pe 23 septembrie pentru a discuta măsuri suplimentare pentru punerea în aplicare a acordurilor deja încheiate privind dezvoltarea cooperării în sferele politice, economice, culturale și umanitare și pentru a participa la evenimente comune."

Întâlnirea are loc în contextul pandemiei de coronavirus

Restricțiile la intrarea străinilor introduse în Ucraina și Ungaria din cauza răspândirii coronavirusului impun anumite reguli tuturor cetățenilor, indiferent de statut. "În acest context, întâlnirea noastră este un semnal clar - ambele țări sunt hotărâte să găsească fără întârziere soluții reciproc acceptabile", a spus Dmitry Kuleba.

Miniștrii au menționat că relațiile de prietenie dintre cele două țări sunt importante pentru întreaga regiune din Europa Centrală. Peter Siyarto a comentat și el acest mesaj. El a confirmat că Dmytro Kuleba l-a sunat și l-a invitat la o întâlnire. Ministrul maghiar de externe a menționat: "Negocierile pentru îmbunătățirea relațiilor ucraineano-maghiare trebuie să depășească  în cele din urmă impasul, așa că am fost de acord să ne întâlnim miercurea viitoare la Ujgorod  și apoi la Beregovo."

În special, la Beregovo, ambii miniștri vor participa la deschiderea noului an universitar la Institutul Maghiar Transcarpatic „Ferenc Rakoczi II”, unde predarea are loc în limba maghiară, potrivit bucpress.eu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel